MARAMUREȘ – O nouă echipă de fotbal și stadion de 7.000 de locuri între Recea și Baia Mare

714

Sportul din Maramureș este cum este, știm doar că nu mai este cum a fost. Conducerea județului vrea ca județul să aibă o echipă de fotbal proprie, dar și un stadion de 7000 de locuri care ar urma să fie ridicat între Recea și Baia Mare. Sunt planuri mari ale administrației județene și toate au pornit de la echipa de fotbal din Recea.

Dacă Baia Mare nu are echipă de fotbal cum a avut cândva, iată că mica localitate de lângă Baia Mare încearcă să ajungă cât mai sus în acest sport, prin echipa locală.

“Îmi doresc să avem în Maramureș o echipă de fotbal la cel mai înalt nivel. Îmi doresc să dezvoltăm încet infrastructura necesară performanței. Știu că pentru a atinge aceste deziderate e nevoie de implicarea financiară a Consiliului Județean Maramureș. De aceea am stabilit o foaie de parcurs alături de conducerea echipei din Recea, câțiva pași pe care trebuie să îi parcurgem împreună până în 2020”, a arătat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Primul pas gândit a fost cel privind finanțarea consistentă din partea Consiliului Județean Maramureș a actualei echipe, “câteva sute de mii de lei – din care 300.000 au fost alocați pentru turul campionatului- pentru atacarea primei poziții care duce la promovarea în Liga 2”. .

“Ne dorim apoi constituirea unei asociații sportive în jurul Consiliului Județean care să preia frâiele echipei și schimbarea numelui echipei. Maramureș este brandul pe care Consiliul Județean îl promovează, iar echipa trebuie să se denumească corespunzător. Vom munci pentru ca bugetul viitor al echipei să fie asigurat și din sponsorizări, iar implicarea Consiliului Județean în acest proiect va asigura seriozitatea proiectului în ochii acestora. Apoi, alocarea unei sume suficiente pentru construcția unei tribune pe partea opusă celei actuale în 2020. Am intrat deja în discuții cu CNI pentru construcția unui stadion nou de 7000 de locuri între Recea și Baia Mare, stadion care poate fi casa acestei noi echipe a Maramureșului. Ne dorim, de asemenea, dezvoltarea unei strategii pe termen mediu pentru grupele de copii și juniori.

Nu în ultimul rând, întărirea actualului lot cu jucători promițători și dornici de afirmare și care nu impovărează excesiv bugetul echipei cu salarii exorbitante pentru acest nivel. O să propun acest proiect plenului Consiliului Județean Maramureș și sper să am susținerea consilierilor judeteni.”, a concluzionat Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here