MARAMUREŞ – Jumătate din maşinile verificate de RAR pe drumuri erau neconforme

415

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente. În judeţul Maramureş numărul vehiculelor verificate în perioada amintită a fost de 1252, dintre care 52.95% au fost neconforme. Un număr de 78 de maşini prezentau pericol iminent de accident.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele şase luni ale lui anului, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii ţări. Controalele făcute de inspectorii RAR au scos la iveală că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie.

“La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă. În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară”, a arătat directorul general al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă.

El a mai menţionat că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here