MARAMUREȘ – Garda de Mediu verifică investițiile finanțate prin PNDR 2014-2020

51
În baza Protocolului încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu, Garda de Mediu Maramureș verifică, la cerere, dacă investițiile finanțate prin PNDR 2014-2020 au fost realizate în conformitate cu cerințele legale privind protecția mediului și cu respectarea condițiilor din acordul de mediu.
„Responsabilitatea verificarii realizarii depozitelor permanente de gunoi de grajd, revine in totalitate Gărzii Naționale de Mediu prin comisariatele teritoriale. La construcția depozitelor de gunoi de grajd solid se va avea în vedere ca acestea să aibă o bază impermeabilă, să fie prevăzute cu pereți de sprijin și sistem de colectare a efluenților, în special a celor ce se produc în timpul ploilor.
Depozitarea și păstrarea gunoiului de grajd este necesar să se facă în platforme special amenajate, hidroizolate la pardoseală (de obicei din beton) și prevăzute cu pereți de sprijin înalți hidroizolați. În funcție de soluția aleasă, pentru a preveni poluarea apelor, platformele au praguri de reținere a efluentului și canale de scurgere a acestuia către un bazin de retenție”, arată Garda de Mediu Maramureș.
Mai trebuie spus că în perioada martie – aprilie 2020 comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Maramureș au efectuat 38 de controale pentru verificarea investițiilor finanțate prin PNDR 2014-2020 în cadrul cărora au dispus măsuri de remediere a eventualelor deficiențe și au aplicat 1 sancțiune contravențională.
Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here