MARAMUREȘ (FAZA JUDEȚEANĂ) – Azi se dispută finala Cupei României la fotbal

261

Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu” din Baia Mare găzduiește azi, de la ora 18, finala Cupei României (faza județeană), în care se întâlnesc Viitorul Ulmeni și Progresul Șomcuta Mare. Partida va fi condusă de Zoltan Szekely jr., asistat de Radu Despa și Daniel Lar. Arbitru de rezervă: Daniel Gheighiș. Observator: Ioan Marchiș.

Cele două echipe au fost în acest sezon adversare în seria Sud a Ligii 4 Maramureș și s-au duelat până în ultima etapă pentru câștigarea seriei. Învingătoare a fost Viitorul Ulmeni, care a acumulat cu trei puncte mai mul decât Progresul Șomcuta Mare. Întâlnirile directe s-a încheiat cu același scor, 2-1, fiecare echipă valorificându-și avantajul terenului propriu.

Rezultate înregistrate de cele două formații în Cupa României:

– Viitorul Ulmeni: 5-1 cu Gloria Sălsig (turul I), 9-1 cu Unirea Șișești (turul II), 5-2 cu Dinamic Groși (sferturi) și 2-1 cu Avântul Bârsana (semifinale); – Progresul Șomcuta Mare: 7-1 cu Carmen Satulung (turul I), 11-0 cu Fărcașa (turul II), 5-2 cu FC Suciu de Sus (sferturi) și 5-2 cu Bradul Vișeu de Sus (semifinale).

Finala va fi urmată de o festivitate de premiere ce va fi oficiată de Zoltan Szekely, președintele Asociației Județene de Fotbal Maramureș. Cele două finaliste vor fi recompensate cu medalii, cupe și diplome.

În cazul unei victorii în meciul de azi, Viitorul Ulmeni va realiza eventul, deoarece a câștigat și finala Ligii 4 Maramureș, după o dublă victorie înregistrată în fața echipei Avântul Bârsana (3-1, pe stadionul „Solovan” din Sighetu Marmației, și 5-1, pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare).

# Meci interjudețean Under 19

Tot  azi, de la ora 17, FC Suciu de Sus, campioana Maramureșului la fotbal Under 19, va întâlni pe teren propriu campioana Bihorului la această categorie de vârstă, CSM Olimpia Salonta. Partida reprezintă prima manșă a etapei interjudețene a campionatului național Under 19.

Jocul va fi condus de Szabolcs Kovacs (Carei), asistat de Zsigrai Marina și Cătălin Adrian (Satu Mare).

„În seria Sud a Ligii 4 Maramureș, FC Suciu de Sus a bifat 18 victorii din tot atâtea meciuri. Echipa antrenată de Dinu Cociș a avut cel mai prolific atac din serie (119 goluri înscrise), precum și cea mai bună apărare (17 goluri primite).

Din postura de câștigătoare a seriei Sud, FC Suciu a jucat finala Maramureșului cu Plimob Sighetu Marmației, campioana seriei Nord, pe care a câștigat-o cu 2-1.

De cealaltă parte, CSM Olimpia Salonta s-a impus în Liga 4 juniori din județul Bihor, câștigând 24 de partide, bifând 3 egaluri și suferind o singură înfrângere. Cu 100 de goluri marcate, bihorenii au avut al treilea cel mai bun atac al campionatului. Au avut, în schimb, cea mai bună apărare, primind doar 13 goluri.

Manșa retur este programată duminică, 9 iunie, tot de la ora 17, în Salonta. Câștigătoarea dublei confruntări se va califica în etapa semifinală a competiției, care se va disputa în perioada 14-16 iunie.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here