MARAMUREȘ – Dezvoltare în funcție de zonă

57

Maramureșul are un mare potențial turistic. Secretarii de stat maramureșeni au susținut că județul trebuie să se dezvolte în funcție de specificul zonelor.

“Soluțiile de dezvoltare trebuie să fie concrete în funcție de fiecare din cele patru țări ale Maramureșului”, a spus Ionel Bogdan, secretar de stat la cancelaria primului ministru.

Ionel Bogdan a punctat, de asemenea, că Maramureșul are nevoie de sprijin financiar nu doar în infrastructura rutieră, ci și în dezvoltarea locală, agricultură și amenajarea obiectivelor turistice.

“30 de milioane de euro din Planul Național de Investiții, vor fi destinați extinderii rețelei de gaze naturale”, a subliniat Călin Bota, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Planul Național de Investiții dispune de 100 de miliarde de euro. Acest program este conceput pentru a da posibilitate județelor să înceapă o dezvoltare sustenabilă, pornind de la infrastructură. Conform secretarilor de stat maramureșeni, județul nostru poate atrage peste un miliard de euro.

Guvernul a hotărât, de asemenea, acordarea a 150 milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor pentru a crește capacitatea de răspuns rapid a acestora. De asemenea se discută finanțarea unui proiect înaintat de Vital s.a. Baia Mare. Firma băimăreană ar urma să primească 300 milioane de euro.

Programul Start Up finanțează fabricile mici de procesare. Acest program are ca preocupare și sprijinul celor care cultivă sau colectează ciuperci, afine sau fructe de pădure, de altfel specifice așezării geografice a Maramureșului. În acest segment mai rămâne găsirea oamenilor dornici de implicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here