MARAMUREȘ- Comerțul cu ouă, în atenția medicilor sanitar-veterinari

336

Apropierea Sărbătorilor Pascale face ca autoritățile să treacă la controale legate de produsele specifice perioadei Pascale. Primele controale se vor demara până la 12 aprilie  și vor viza verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la transportul, ambalarea, depozitarea și comercializarea ouălor provenite din comerțul intracomunitar.

În aceste activități de control, inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor vor colabora cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române. Controale se vor desfăşura atât în trafic, cât și în unităţile de destinaţie de pe teritoriul României (centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, unități de procesare, etc.).

În situaţia în care, în urma controalelor efectuate se constată că ouăle provenite din alte State Membre şi destinate comercializării pe teritoriul național nu îndeplinesc normele în vigoare, Direcțiile Sanitare Veterinatre și pentru Siguranța Alimentelor judeţene, respectiv, a municipiului Bucureşti, vor dispune aplicarea măsurilor care se impun, în conformitate cu cerinţele legislaţiei comunitare şi naţionale, potrivit ANSVSA.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here