MARAMUREȘ – Bani europeni pentru reabilitarea stațiilor de poliție din zona de frontieră

269

Stațiile de poliție din zona de frontieră vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor transfrontaliere. Vorbim despre o finanțare de 17,3 milioane de euro pentru proiectele mari de infrastructură contractate prin Programul România-Ucraina.

La finalul lunii iunie 2019, autoritățile române și cele ucrainene au finalizat semnarea contractelor de finanțare pentru cele patru proiecte mari de infrastructură incluse în Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având o valoare totală de 21,1 milioane de euro, din care 17,3 milioane fonduri europene (reprezentând 30% din bugetul programului).

Din totalul celor patru proiecte, unul vizează și județul Maramureș. Proiectul Cooperare Regională pentru Prevenirea și Lupta împotriva Infracționalității Transfrontaliere (SAGA) vizează intensificarea cooperării polițienești în special prin îmbunătățirea schimbului de informații între structurile din România și cele din Ucraina prin intermediul unei platforme IT.

Cu un buget de 5,2 milioane euro, din care 3,2 milioane euro fonduri nerambursabile, partenerii proiectului, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Departamentul Poliției Naționale din regiunea Ivano-Frankivsk (Ucraina), Inspectoratele Județene de Poliție Botoșani, Suceava, Maramureș și Satu Mare și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației vor reabilita stațiile de poliție din zonele de frontieră, vor dezvolta un sistem IT de cooperare, vor achiziționa echipamente performante și vor derula un program de formare a ofițerilor de poliție din România și Ucraina.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here