MARAMURES AUTO-MOTO SHOW – Paradă retro, drifturi sau prezentări de modă (FOTO)

701

A doua zi a manifestărilor din cadrul evenimentului ”Maramureș-Auto-Moto-Show” a debutat în Piața 1 Decembrie 1918, unde campioana națională de rally sprint categoria feminin junior Natalia Ramona Iocsak a atras tuturor atenția cu talentul nativ într-o sesiune drifting în care a făcut spectacol și s-a comportat ca un pilot profesionist de curse.

Parada automobilelor retro care au defilat pe străzile municipiului Sighetu Marmației a atras nu doar priviri, ci și admirația trecătorilor pentru eleganța lor. Pasiunea cu care proprietarii le întrețin automobile de epocă, inclusiv din perioada interbelică și care defilează ”la pas” ne demonstrează încă o dată că ceea ce e vechi este și bun (oldies but goldies).

Prefectura Maramureș a anunțat că o altă activitate derulată a fost prezentarea de modă tematică de către tinere domnișoare care au defilat îmbrăcate în colecții vestimentare de la Galeria Vassiliev din Sighetu Marmației, în timp ce studentii de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, reuniți într-un proiect de voluntariat Road Safety, au prezentat modul de acordare a primului ajutor de urgență persoanelor aflate în pericol să își piardă viața.

A venit rândul studenților mediciniști, care au arătat exerciții de resuscitare, executarea corectă a masajului cardiac și dezobstrucția căilor respiratorii.În Grădina Morii s-a derulat concursul de karting, organizat de Palatul Copiilor din Baia Mare. Au participat tineri piloți din Baia Mare, Sighetu Marmației și Borșa. După derularea probelor din concurs organizatorii evenimentului ”Maramureș-Auto-Moto-Show” le-au acordat premii câștigătorilor, iar spectatorii cu aplauze și încurajări pe toți cei care au concurat, dar nu au reușit să urce pe podium.

Spectatorii, dar mai ales copiii prezenți în zonă au avut ocazia de a se obișnui cu comenzile kartului, să își arate îndemânarea și să le demonstreze talentul instructorilor de la cluburile de karting din județ.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here