MARAMUREȘ – 250 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări

622

În ultimele zile, pompierii militari au lichidat opt incendii de vegetație uscată, în urma cărora au ars circa 50 de hectare de vegetație uscată. De asemenea, de la mijlocul lunii martie și până în prezent în județul Maramureș au ars peste 250 de hectare de vegetație uscată.

În ultimele 24 de ore, pompierii maramureșeni au intervenit la cinci situații de urgență. Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Focul a distrus circa doi metri pătrați de perete din lemn.

“Garda de Intervenție Bogdan Vodă a fost solicitată să intervină la Poienile Izei, unde o anexă dintr-o gospodărie a luat foc. Au ars diverse unelte și scule depozitate în anexă. Cel mai probabil, focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric. De asemenea, pompierii au mai lichidat și incendii izbucnite la coșurile de fum ale unor locuințe din Petrova, Borșa și Sighet. În toate cele trei cazuri a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului”, a explicat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here