MANIFESTARE CENTENAR – Ilie Lazăr, unul din artizanii Marii Uniri, comemorat la Giuleşti (FOTO)

366

La inițiativa primarului comunei Giulești, Laurențiu Batin, a avut loc o amplă manifestare dedicată memoriei celui care a fost Ilie Lazăr, fiu al comunei, personaj important în făurirea României Mari.

Manifestarea a debutat cu împărțirea de cocarde inscripționate cu chipul lui Ilie Lazăr, urmată de alocuțiuni rostite de către: Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești, Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramureșean Sighet, Nicolae Mișulec, consilier județean.

Apoi, a avut loc un serviciu religios susținut de către preoții Vraja Ioan și Ştefan Dunca, urmat de depuneri de coroane la monumentul lui Ilie lazăr. Un moment aparte l-a constituit interpretarea de către elevii Școlii Gimnaziale “Ilie Lazăr” a unei melodii dedicate acestuia, compusă de Dorina Petrovan și orchestrată de către prof. Ileana Rednic.

„Prin această manifestare, ne-am dorit să aducem un omagiu celui care a fost Ilie Lazăr, care a avut o importantă contribuție la făurirea Unirii de la 1918. Noi, ca și maramureșeni, ne mândrim cu asemenea oameni care, prin tot ceea ce au făcut, au contribuit la crearea României Mari” , a spus Laurențiu Batin, primarul comunei Giulești.

“Prin tot ceea ce a realizat Ilie Lazăr, pentru făurirea României Mari, trebuie să-i aducem un prinos de recunoștință și să nu uităm că eroii nu mor niciodată. Îl felicit pe domnul primar Laurențiu Batin pentru modul în care păstrează vie memoria eroilor maramureșeni”, a spus Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

“Sunt cuprins de o profundă emoție când mă aflu din nou în fața monumentului lui Ilie Lazăr. Cuvintele sunt de prisos pentru a spune ceea ce a făcut marele patriot, Ilie Lazăr, pentru noi. Jur că nu-l vom uita niciodată și-i vom păstra o veșnică recunoștiință” , a spus, gâtuit de emoție, Nicolae Mișulec, consilier județean.

Liviu ŞIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here