MÂNDRIE- ”Pântru mândra din Botiza”, ediția a XX-a, un real succes

195

Recent a avut loc cea de-a XX-a ediție a festivalului devenit deja tradiție, ”Pântru mândra din Botiza”, și în acest an cei prezenți asistând la o paradă a celor mai frumoase costume populare. Cuvântul de deschidere a aparținut preotului din Botiza, care a început discursul său cu o rugăciune.

Primarul din Botiza, Florea Poienar a declarat că acest festival este ”o sărbătoare la care ne adunăm pentru a ne întâlni cu fiii satului, cu cei plecați peste hotare, este șansa noastră să ne revedem cu prietenii și pe toți cei dragi nouă”, a explicat Florea Poienar.

Consiliul Județean este cel care a finanțat 80% din costurile sărbătorii din Botiza. La Botiza au vorbit primari din tot județul, dar și consilieri județeni.

”Am fost la foarte multe manifestări în ultima lună, la acțiuni organizate în localitățile Maramureșului, la întâlniri cu fiii satului, la sărbători legate de diverse evenimente, însă rar mi-a fost dat să văd atât de mulți prieteni din comunități învecinate sau de mai departe, care să vină să cinstească locul și pe primul gospodar. Am decis să ajutăm fiecare comunitate maramureșeană care ne arată că dorește să păstreze cu adevărat tradiția noastră moștenită din moși-strămoși”, a explicat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, prezent și el la manifestare.

Zetea a amintit, în discursul său, numărul mare de turiști care aleg să viziteze Maramureșul, pentru că, spune el, au ce să vadă în aceste locuri atât de frumoase pe care le avem aici. În plus, botizenii au aflat că drumul județean 186 Valea Izei va fi modernizat după foarte mulți ani de așteptare.

Pe scena festivalului au fost momente artistice oferite de ansamblurile folclorice de pe Valea Izei și din Țara Lăpușului, dar și de alți soliști de muzică populară care au încântat publicul prezent la sărbătoarea din Botiza.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here