MÂNĂ DE AJUTOR – Campanie de donare de sânge în incinta Ambulatorului din cadrul Spitalului Sighet

430

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va desfăşura în data de 30.05.2018, începând cu orele 9:00, în incinta Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, o nouă campanie de donare de sânge.  Conducerea unităţii spitaliceşti arată că această campanie “Noi punem suflet, voi sânge” are menirea de a-i ajuta pe bolnavii aflaîi în stare critică, care au nevoie acută de sange, şi de a suplimenta necesarul spitalului sau al Centrului de Transfuzii Baia Mare.

“Cunoscând această realitate, nu putem să fim indiferenţi la suferinţa semenilor noştri. Tocmai de aceea reamintim de fiecare dată că sângele este un dar al vieţii, că Dumnezu ne invaţă să ne iubim aproapele că pe noi inşine şi că doar aşa putem să conştientizăm importanţa donării de sânge doar dacă reuşim să ne punem în locul celor care aflaţi pe patul de spital. Şi nicio clipă să nu uitam că acest sânge preţios care salvează vieti nu este un medicament care să poată fi cumpărat de la farmacie, că acest sânge trebuie oferit de cineva….

Şi pentru că această campanie de donare de sânge se desfăşoară în apropierea Zilei Copilului, sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunam si sa ne bucuram de fiecare zi si clipa a vietii, precum cei mici, sa sarbatorim alaturi de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii nostri si sa ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple, sa nu uităm de copilul din noi si sa aratam celor mici ca puterea exemplului face minuni. Prin urmare suntem datori sa aratam celor mici ca aceasta zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile si de a ne aminti ca darul cel mai de pret este totusi viata, ca donand sange aratam copiilor nostrii ca cel mai frumos gest facut vreodata este sa salvezi vieti, uneori chiar a unui pui de om. Si ce poate fi mai frumos cand poti sa retraiesti o copilarie a unui copil care a avut sansa la o noua viata!”, susţin cei din conducerea unităţii spitaliceşti.

Maramureşenii trebuie să ştie că în data de 14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, zi in care ii omagiem pe donatorii de sange, “cei fara de care medicii din spitale nu ar mai putea salva vieti, acesti eroi de cele mai multe ori nevazuti, care raspund prezent ori de cate ori bolnavii au nevoie. O zi in care avem datoria morala sa ne exprimam recunostinta fata de semenii nostrii, acesti frumosi voluntari cu suflet care salveaza, in fiecare an sute de vieti sau ajuta in mod hotarator la recuperarea celor aflati in suferinta”.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here