MAI MULȚI CITITORI ONLINE – Pandemia se simte în bibliotecă și după începerea școlii

47

Chiar dacă elevii s-au întors la școală, holurile bibliotecii județene ”Petre Dulfu” nu mai sunt pline de elevi, studenți sau tineri care să petreacă ore în șir în incinta acesteia. Acum sălile par pustii și reci, mai vin doar câte doi-trei cititori fideli care împrumută câte o carte. Pandemia se simte în continuare, iar cititorii, din dorința de a fi cât mai precauți, citesc online, chiar dacă varianta clasică le place mai mult.

Andreea Godja obișnuia să petreacă în bibliotecă, zilnic, de la două ore în sus, în timpul anilor universitari. Spune că acolo se simțea cu adevărat viața de student.

„Mergeam cu o colegă de clasă și învățam în bibliotecă înainte să termin facultatea. Ne făceam proiecte acolo, lucram la licență, e un loc perfect unde te poți concentra și axa pe prioritățile universitare. Acolo nu-ți distrage nimic atenția, nu ești tentat să faci pauze dese, ca și acasă, acolo muncești. |mi amintesc cu mult drag de perioada licenței, în care îmi petreceam mai mult timp în bibliotecă decât acasă. Păcat că actualii studenți și elevi nu se pot bucura de bibliotecă pe deplin, fiind forțați de situație să apeleze la biblioteca online”, spune tânăra de 24 de ani.

Și Daiana Filip spune că între biblioteca online și cea fizică este o mare diferență.

„Una e să fii în bibliotecă și să citești o carte, să-i miroși paginile și să simți mirosul acela de vechi, care duce puțin spre aroma de ciocolată, și alta este să stai cu tableta în mână și să citești online. Prefer să fiu de modă veche și să aleg variantele clasice, nu pe cele moderne”, spune aceasta.

 

Veronica Bărbos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here