LUPTĂ PENTRU VIAȚĂ – Diagnosticată cu cancer, o profesoară din Târgu Lăpuș se luptă să supraviețuiască

20814

Onița Pop, din Târgu Lăpuș, se luptă cu cancerul de sân de luni bune. Profesoară de istorie la liceul din localitate, femeia nu mai poate merge la cursuri de când a fost diagnosticată cu teribila boală. Mai mult, acum i-au fost afectate și alte părți ale corpului, pentru care necesită operație.

Onița Pop se află acum imobilizată în scaunul cu rotile, având nevoie de o operație de proteză la șold. „Mi-au fost afectate și oasele, iar la șoldul stâng am fost operată în martie. Acum problema este la șoldul drept, unde medicii din Baia Mare mi-au spus că nu mă mai pot opera”, spune Onița Pop. Femeia a reușit să ajungă în Austria, la o clinică, unde i s-a spus că operația poate fi făcută, însă costă 21.000 de euro. „În Baia Mare mi s-a spus că nu se mai poate face nimic, dar eu am fost la Viena săptămâna trecută, la un doctor oncolog și la un ortoped. Acolo mi s-a spus că mă pot opera, dar costă 21.000 de euro. Nu avem cum să strângem banii ăștia, oricât ne-am strădui”, mai spune ea.

Onița trebuie să facă tratament timp de trei luni, după care ar trebui să ajungă din nou la un control. „Mi-a dat Ibrance și 3 injecții Xgeva, câte una pe lună. Mi s-a spus că aceste medicamente se găsesc și în România, dar nu sunt. Acuma, injecțiile mi le-a înlocuit doamna doctor, a spus că sunt altele aproape la fel de bune, dar medicamentele nu. Fiica mea a găsit în Franța, dar costă 2.800 de euro pentru o lună”, mai spune ea.

Din cauza costului foarte mare al operației, femeia a încercat să găsească și alte soluții, însă, din păcate, fără succes.

Cancerul, una din cele mai mari probleme de sănătate ale omenirii

Cancerul a devenit una din cele mai mari probleme de sănătate ale omenirii, în ultimele decenii. Pentru femei, cancerul de sân este una din formele bolii cu cea mai mare incidență. În România, de altfel, are chiar cea mai mare incidență. Potrivit cifrelor făcute publice în 2017, prevalența la cinci ani era de 33.388 de cazuri. 25 de femei sunt diagnosticate zilnic în țara noastră cu cancer de sân, iar statisticile înregistrează un procent al mortalității din cauza cancerului mamar de 36% (din cazurile diagnosticate), mai mare decât media europeană (29%) și chiar decât cea mondială (31%).

Pentru Onița, una din fiicele ei a deschis două conturi, unul în lei și altul în valută. Cine dorește și poate să o facă, poate depune orice sumă în următoarele conturi, la Banca Transilvania, pe numele Gyurko Andreea Elisabeta.:

Lei: RO28BTRLRONCRT0369955601

Euro: E25EURCRT0369955601

Swift : BTRLRO22XXX,

sediul central: strada George Barițiu, nr. 8,400027,Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here