LUPTA PENTRU PROMOVARE – Dorin Toma (antrenor CS Minaur): „ACS Recea este principala favorită, pentru că este pe primul loc”

1086

La fel cum se întâmplă cu ceilalți sportivi din România, fotbaliștii de la CS Minaur Baia Mare se află în aceste zile într-o pauză forțată, cauzată de pandemia de coronavirus.

Antrenorul echipei aflate pe locul secund în Seria 5 a Ligii 3, Dorin Toma, ține legătura cu ei și se bazează pe profesionalismul lor, în condițiile în care aceștia se pot antrena doar individual.

„Jucătorii urmează programe de pregătire individuală adaptate la spații reduse, de genul apartamentelor, iar cei care au posibilitatea mai și aleargă în aer liber. Cei care nu sunt din Baia Mare au plecat la casele lor și ne vom reuni atunci când va fi ridicată starea de urgență, în funcție de ce va decide Federația Română de Fotbal.

Noi ne bazăm pe încredere că fotbaliștii respectă programul de pregătire și săptămâna viitoare vor trebui să ne comunice parametrii fizici în care se află. La reunirea lotului îi vom testa, din păcate nu dispunem de tehnologia necesară pentru a monitoriza fiecare fotbalist în această perioadă. Dacă jucătorii au respectat programul de pregătire individuală, am mai avea nevoie de trei-patru săptămâni de pregătire în comun ca să putem juca un meci oficial. În plus, ar trebui să jucăm și două partide amicale până la reluarea campionatului”, a declarat, pentru cotidianul „Glasul Maramureșului”, Dorin Toma, antrenorul principal al echipei CS Minaur Baia Mare.

#Băimărenii sunt pregătiți pentru orice situație

Dacă starea de urgență nu va mai fi prelungită încă o dată, în Liga 3 ar urma să se dispute toate etapele rămase, dar se va juca din trei în trei zile. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci ar urma să se apeleze la soluția de rezervă cu play-off și play-out. Rivala băimărenilor la promovare, ACS Recea (locul 1 în Seria 5) ar agrea această variantă, dar cu condiția să fie anulată prima etapă  din retur, în care a pierdut două puncte prețioase în deplasare cu Metalurgistul Cugir (1-1). Tehnicianul băimărenilor nu este de acord cu această soluție.

„Părerea mea este că nu se poate anula prima etapă, pentru că atunci ar trebui înjumătățite și punctele din turul campionatului, exact ca și la Liga 1. Trebuie să primeze doar criteriul sportiv, trebuie luat în considerare clasamentul din momentul întreruperii campionatului. Cel mai bine ar fi să se joace toate cele 14 etape care au mai rămas și să promoveze cel mai bun.

Întreruperea campionatului nu ne-a picat bine, deoarece eram <<pe val>>. Am jucat foarte bine în prima etapă a returului, când am învins acasă cu 6-0 Sticla Arieșul Turda. Dar asta este, nu putem spune acum ce s-ar fi putut întâmpla în meciul următor cu ACS Recea. Echipa care va gestiona cel mai bine această pauză forțată și va face o pregătire mai bună va fi avantajată la reluarea campionatului. Să nu neglijăm însă Viitorul Șelimbăr, o echipă foarte periculoasă. În acest moment, Recea are prima șansă la promovare, deoarece se află pe primul loc”, a mai spus Dorin Toma.

În acest moment, diferența dintre ACS Recea și CS Minaur este de doar două puncte. Cele două echipe se vor întâlni în meci direct, pe stadionul din Recea, la reluarea campionatul. Cel mai probabil, meciurile care mai sunt de jucat în acest sezon ar urma să se dispute fără spectatori.

„Varianta aceasta ar putea fi luată în considerare pentru a proteja spectatorii și fotbaliștii. Fotbalul este făcut, însă, pentru suporteri. Mi-ar părea foarte bine ca totul să revină la normal și să avem cât mai mulți spectatori la meciurile noastre. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, trebuie să înțelegem și să acceptăm situația. Le urez sărbători fericite suporterilor echipei CS Minaur!”, a încheiat antrenorul Dorin Toma

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here