LUPTĂ PENTRU MEDALII – Carmen Buceschi și Oana Borș, la FOTE 2019

311

Echipa de handbal feminin a României U17 participă, în perioada 21-27 iulie la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku (Azerbaidjan). Tricolorele sunt antrenate de Carmen Buceschi, fostă jucătoare de marcă a echipei HCM Baia Mare, și Mia Rădoi.

Din lot face parte și băimăreanca Oana Borș (născută în 27 noiembrie 2003), considerată o speranță a handbalului românesc. Oana evoluează pe postul de extremă dreapta și este legitimată în acest moment la Centrul Național de Excelență Brașov, acolo unde este antrenată tot de Carmen Buceschi. Oana Borș (foto) aparține însă de Clubul Sportiv Phoenix Baia Mare, de unde CS Minaur intenționează să o transfere definitiv în această vară. În sezonul precedent a jucat, sub formă de împrumut, la Clubul Sportiv școlar nr. 2 Baia Mare.

Lotul României: Oana Doina Borș, Andreea Alexandra Coman, Alicia Maria Gogîrlă, Maria Valentina Ion, Carla Ariana Lăcătuș, Corina Elena Romina Lupei, Ioana Rebeca Necula, Georgiana Adelina Olaru, Alexandra Sorina Perianu, Andreea Loredana Prescură, Raluca Nicoleta Rădoi, Andreea Roxana Sandu, Angela Ștefania Stoica, Bianca Andreea Tîrle, Elena Bianca Voica. Antrenori: Carmen Buceschi și Mia Rădoi.

În turneul de handbal feminin al Festivalul Olimpic al Tineretului European 2019 participă opt echipe, care au fost împărțite în două grupe. România va juca în grupa A, alături de Franța Olanda și Spania. În grupa B vor juca Ungaria, Elveția, Cehia și Azerbaidjan. Tricolorele vor debuta în compania Spaniei, în data de 22 iulie.

„La FOTE suntem în grupa mai dificilă, dar fiecare meci este foarte important indiferent care ar fi adversarul. Tratăm toate jocurile cu maximă seriozitate. Noi ne-am fixat un obiectiv, dar ne gândim totuși că trebuie să joace toate fetele la FOTE. Este un calendar destul de greu, obositor, imediat după Baku plecăm la Campionatul European, nu avem foarte mult timp între competiții. Așa că toate fetele trebuie să fie în formă maximă, să fie sănătoase.

Foarte multe fete au jucat în ultimul sezon și la junioare 1, au ridicat destul de mult nivelul. Sunt fete talentate și foarte serioase, muncitoare. A fost greu să renunțăm la anumite fete, din cauza faptului că lotul trebuie includă doar 15 handbaliste, conform regulamentului FOTE. E foarte greu să-i spui unui copil că nu poate să vină, dar acestea sunt regulile, jucăm după ele”, a declarat, pentru Prosport, Carmen Buceschi, antrenorul principal al naționalei U17.

După Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, naționala U17 va participa la Campionatul European, programat în perioada 1-11 august, în Slovenia, competiție la care tricolorele vor să cucerească o medalie.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here