LUNI, 8 OCTOMBRIE – Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic de la Oarța de Sus – Măgura

422

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează luni, 8 octombrie, în cadrul proiectului cultural „Comori din Țara Codrului”, Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic de la Oarța de Sus – Măgura (comuna Oarța de Jos).

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Primăria Oarța de Jos, Școala Gimnazială Oarța de Sus, fundația social-culturală pentru democrație IUGA și asociațiile „Omnis Barbaria”și „HistArch”.

„Luni, 8 octombrie, în intervalul orar 10-15, va putea fi vizitat șantierul arheologic, specialiști ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș oferind ghidaje tuturor celor interesați, care vor urca pe Dealul Măgura.

Publicul va avea ocazia să vadă săpăturile arheologice care se desfășoară în această perioadă pe Măgura, dar și să afle informații despre așezările din neoliticul mijlociu, neoliticul târziu și eneolitic, precum și despre fortificația dacică din secolele II – I î. Chr., care au existat aici”, informează reprezentanții Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here