LUCRĂRI ILEGALE RÂUL VIȘEU – Firmă din Borșa, amendată de Apele Române

177

O societate comercială din Borșa a fost amendată de către Apele Române pentru lucrări ilegale făcute în albia râului Vișeu. Amenda primită de la inspectorii ABA Someș-Tisa a fost în cuantum de 35.000 de lei.

„Inspectorii ABA Someș-Tisa au constatat, ca urmare a unei sesizări, că o societate comercială, cu sediul în localitatea Borșa, județul Maramureș a realizat lucrări ilegale de defrișare în albia râului Vișeu. A fost defrișată o parcelă de aproximativ 350 de metri pătrați, constând în diferite specii de arbori și arbuști, care aveau rol de stabilizare a malului stâng.

Inspectorii ABA Someș-Tisa au sancționat societatea comercială cu amendă contravențională, în valoare de 35.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, inspectorii instituției noastre au verificat dacă agentul economic deține acte de reglementare în domeniul apelor. Activitatea principală a societății este acvacultura în ape dulci, iar societatea a deținut Autorizație de gospodărire a apelor, în prezent aceasta fiind în curs de obținere a unui nou act de reglementare pe linie de gospodărire a apelor. Societatea a depus documentația tehnică în vederea obținerii unei noi autorizații de gospodărire a apelor. La data controlului, societatea nu executa alte lucrări”, precizează Apele Române.

Maramureșenilor li se reamintește că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră. Documentațiile care însoțesc cererile și stau la baza emiterii acestor acte de reglementare se pot transmite prin e-mail, la adresa avize@dast.rowater.ro și prin curierat/poștă, la adresa: strada Vânătorului nr.17, cod poștal 400213, Cluj-Napoca, județul Cluj.

Mai mult, maramureșenii sunt îndemnați să  ia atitudine și să sesizeze orice situații, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here