LUCRĂRI DE AMPLOARE – Judecătoria Sighetu Marmaţiei intră în reparaţii capitale

453

La Judecătoria Sighetu Marmaţiei au fost demarate, în cursul acestei luni, ample lucrări de reparaţii capitale, consolidare, restaurare, extindere şi modernizare, în baza unui proiect redactat şi avizat în perioada 2014-2017. Pentru acesta, s-a organizat, la începutul acestui an, procedura simplificată de achiziţie publică, procedură încheiată la data de 9 octombrie 2018, au anunţat reprezentanţii Tribunalului Maramureş.

Lucrările sunt realizate de firma SC Axa Reconst S.R.L. din Sighetu Marmaţiei, se vor întinde pe o perioadă de 24 de luni şi vor avea un cost total în valoare de 9.687.355,25 lei.

# Pasarelă, ascensor şi structură de rezistenţă consolidată
Lucrările vor consta în consolidarea structurii de rezistenţă a clădirii şi repararea structurii de lemn a acoperişului şi înlocuirea învelitorii de tablă cu una de ţiglă ceramică. În plus, se va face o pasarelă de trecere între cele două corpuri de clădire, care să permită personalului instanţei şi deţinuţilor accesul direct la sălile de judecată. Lucrările vor conţine şi amenajarea zonei destinate deţinuţilor şi crearea unei intrări separate şi crearea unei noi intrări în imobil, dispre strada Corneliu Coposu, care va fi destinată exclusiv publicului. Proiectul prevede şi amenajarea curţii şi crearea unor locuri de parcare, amenajarea demisolului şi mutarea arhivelor instanţei la acest nivel şi montarea unui ascensor. În plus, se vo face două grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi renovarea sălilor de şedinţă şi a birourilor, respectiv rrenovarea şi restaurarea sălii vechi de şedinţă.

# Clădirea este monument istoric
Preşedintele Tribunalului Maramureş, judecătorul Nicolae Stamate-Tămăşan a menţionat şi că imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Sighetu Marmaţiei, alături de Primăria Municipiului, cunoscut sub denumirea de „Tribunalul vechi”, este monument istoric, acesta figurând pe Lista Monumentelor Istorice din Judeţul Maramureş cu codul MM-II-m-A-04689. “Având în vedere valoarea de patrimoniu a clădirii, pentru realizarea lucrărilor de restaurare, s-au efectuat un studiu de istoria artei şi o cercetare de parament, ultima în scopul determinării cromaticii şi decoraţiilor murale originale din spaţiile reprezentative ale clădirii. Lucrarea se realizează cu avizul Ministerului Culturii”, a explicat Nicolae Stamate-Tămăşan.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here