LOCURI DE MUNCĂ – Ucrainenii de pe Valea Ruscovei, interesați de terenurile din Leordina

2568
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Leordina se anunță vremuri bune, dacă dăm crezare celor transmise de primarul Ștefan Gavriluți. Acesta a declarat, pentru “Axanews.ro”, că ucrainenii din zona Văii Ruscovei cumpără terenuri în Leordina pentru a-și ridica case frumoase, stabilindu-se în zonă. Mai mult, sunt investitori care deschid afaceri care aduc locuri de muncă.

“Ucrainenii vin și cumpără terenuri la noi. Deja în trei ani avem circa 70 de persoane care s-au stabilit în Leordina. Au găsit terenuri bune de cumpărat și au profitat. Eu îmi doresc să creștem numărul populației. Avem investiții acum, care vor aduce locuri de muncă. Dacă avem investiții, atunci crește nivelul de trai, standardul de viață al locuitorilor. Vor fi locuri de muncă la stația pe pe care o fac cei de la Electrica, apoi vom avea o mică fermă care se va ocupa de creșterea tăurașilor, cateva sute de capete, respectiv o fabrică de sucuri naturale.

Planurile investitorilor sunt de a asigura inclusiv cazare celor care vor lucra la fermă și la făbricuța de sucuri naturale. Vor fi undeva la 200 de locuri de muncă. Pot să vă mai spun doar că investitorii nu sunt locali”, a explicat Ștefan Găvriluți.

Ca și alte comune din Maramureș, și la Leordina se observă o scădere a numărului populației de la an la an. Recensămantul din 2011 a arătat că populația comunei Leordina se ridică la 2.547 de locuitori, în scădere față de recensământul din 2002, când în comună se aflau 2.593 locuitori.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here