LIVIU DRAGNEA – Despre această amnistie se tot discută. Am cerut premierului să vadă ce acte normative trebuie adoptate

250

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să analizeze în Guvern ce acte normative trebuie adoptate pentru ca să nu ispăşească pedepse nevinovaţi acei români condamnaţi pe nedrept sau pe baza unor proceduri ilegale, el făcând referire şi la protocoalele cu SRI ale unor instituţii din sistemul judiciar.

“Despre această amnistie se tot discută. Ce i-am cerut eu astăzi doamnei prim-ministru în faţa colegilor din grupurile parlamentare? Să discute în Guvern, să se consulte cu colegii din Guvern care pot avea competenţe în domeniul ăsta şi să vadă ce acte normative trebuie să fie adoptate pentru ca zecile, sutele, miile (…) de oameni care ori au fost condamnaţi pe nedrept, ori (…) folosind nişte proceduri ilegale să poată să aibă şansa să nu ispăşească o pedeapsă sau să nu fie condamnaţi în continuare nevinovaţi (….) Nu ştiu care e aia, că e amnistie, că e propunerea domnului Toader (…) Sunt tot felul de variante (…) România are această problemă”, a declarat Dragnea, după şedinţa CExN a Partidului Social Democrat şi reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, care au avut loc sâmbătă la Neptun.

Dragnea a precizat că i s-a solicitat, în şedinţa CExN de sâmbătă, premierului Viorica Dăncilă să adopte în Guvern o ordonanţă prin care să fie anulate toate protocoalele secrete şi prin care să fie anulate şi efectele acestora.

Liderul PSD a menţionat că “există foarte mare nemulţumire faţă de aceste protocoale”.

“I s-a cerut domnei Viorica Dăncilă Guvernul să adopte rapid o ordonanţă de urgenţă prin care să anuleze protocoalele, prin care să anuleze şi efectele acestor protocoale. Am spus că noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament în această vară, depus de către mine şi domnul Tăriceanu, şi de către domnul Mircea Drăghici, se poate inspira de acolo, dar a fost şi este în continuare foarte multă nemulţumire legată de aceste protocoale şi, de asemenea, faptul că, din informaţiile apărute în spaţiul public, două treimi dintre magistraţi să aibă dosare penale ridică semne de întrebare privind libertatea acestora de a adopta decizii”, a afirmat Dragnea.

Agerpres

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here