LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur a obținut în fața echipei CSM Vaslui cea mai clară victorie din acest sezon. Băimărenii au urcat pe locul 2 în clasament

510

CS Minaur a obținut o victorie lejeră în etapa a 12-a a Ligii Zimbrilor, în meciul jucat pe teren propriu în compania echipei CSM Vaslui. Spre deosebire de celelalte partide jucate în acest sezon, azi Minaur a schimbat “tactica”, jucând mult mai bine în repriza secundă, față de prima parte a meciului. Cel puțin până mâine, când se joacă partida Potaissa Turda – CSM Focșani, băimărenii ocupă locul 2 în clasament.

CS Minaur – CSM Vaslui 30-21 (15-11)

Minaur: Ciobanu (o intervenție), Țenghea (12) – Csepreghi 6 (2 din 7m), Kotrc 5, Coric 4, Vojvodic 3, Haiduc 3, D. Mureșan 3, Căbuț 2, Bera 2, Brajovic 1, Cristescu 1, R. Nagy, T. Botea, Buzle, Bușecan. Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabău.

Vaslui: Petrila (9 intervenții, a apărat 2 de 7m), Erhan (3, apărat un 7m), Pralea – Carali 6, Acatrinei 5, Amihăesii 4 ( 1 din 7m), Karamishev 2 (din 7m), Polocoșer 1, Cumpănici 1, Cîrchea 1, Petrea 1, Dragon, Khadkevich, Voinea. Antrenor: Leonard Bibirig.

Aruncări de la 7m: 5-5 (transformate 2-3, au ratat Csepreghi 2, Kotrc / Karamishev, Acatrinei). Minute de eliminare: 8-14.

Au arbitrat: M. Ghiorghișor (București) și M. State (Buzău). Observator FRH: D. Manea (București).

Meciul jucat în sala de sport a Școlii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” a început prost pentru băimăreni, care s-au văzut multă vreme conduși de o echipă care a înscris aproape la fiecare atac și a avut un poartar în formă (Valentina Petrila). Băimărenii au preluat pentru prima dată conducerea abia în min. 22 (11-10), când Călin Căbuț a finalizat o aeriană. Până la finalul primei reprize Minaur a înscris și două goluri cu poarta goală, prin Căbuț și Daniel Mureșan, și a intrat la pauză cu un avantaj nesperat (15-11), după modul în care s-au desfășurat ostilitățile în prima parte ameciului.

După pauză jocul a fost la discreția gazdele care, chiar dacă au avut șase minute în care nu au înscris, s-au impus în final fără probleme. Golul meciul a fost marcat de Daniel Bera în min. 53, care a trimis mingea în poarta oaspeților, din propriul teren, cu o aruncare cu boltă executată peste goalkeeperul vasluian Valentin Petrila, aflat la nouă metri de propria poartă.

Am mai remarcat în acest meci și excesul de zel de care a dat dovadă observatorul FRH, Doru Manea, care a ținut neapărat să se remarce la un meci liniștit care nu a ridicat nicio problemă arbitrilor.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here