LIGA 3, APROAPE DE FINAL – În Seria 5, doar CS Minaur ar mai vrea să joace. ACS Recea dorește încheierea campionatului

304

Dacă pandemia de coronavirus nu va avea o evoluție neprevăzută, starea de urgență se va ridica în România în data de 15 mai. Cu toate acestea, nu se știe dacă, peste două săptămâni, echipele își vor putea relua antrenamentele.

Federația Română de Fotbal (FRF) încearcă să găsească soluții pentru continuarea campionatelor pe care le organizează. Dacă la Liga 1 este mai mult ca sigur că vor fi reluate meciurile, fiind în joc bani mulți care provin din drepturile de televiziune, în ligile inferioare situația este puțin mai delicată.

Pentru a găsi soluții, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a organizat o videoconferință cu reprezentanții echipelor din Liga 2 și Liga 3. Președintelui FRF a declarat că speră că cele două competiții se vor finaliza pe teren. În ceea ce privește Liga 3, nu este exclus ca aceasta să fie oprită definitiv.

În Seria 5, acest lucru ar tranșa abrupt și nedorit rivalitatea dintre ACS Recea (locul 1) și CS Minaur (locul 2), în lupta pe care o duc ambele echipe pentru promovarea în Liga 2. Cele două reprezentante ale Maramureșului sunt despărțite de doar două puncte în clasament și, în cazul în care se va relua campionatul, ar urma să se întâlnească în meci direct, pe stadionul din Recea.

„La această videoconferință s-au discutat foarte multe lucruri. Marea covârșitoare a echipelor nu vor ca sezonul să mai fie reluat, cred că au fost doar vreo opt cluburi care vor să se mai joace. Și în Seria 5, opinia generală este ca sezonul să fie înghețat. Doar CS Minaur, prin vocea lui Adrian Șuta, a anunțat că dorește finalizarea campionatului.

După părerea mea, este aproape imposibil ca sezonul să mai fie reluat. Cum ar putea să se deplaseze și să joace echipele din Suceava, ținând cont de situația care este acolo. Și ACS Recea vrea înghețarea campionatului. Sigur că ar fi în avantajul nostru, deoarece suntem pe primul loc. Ocupăm însă această poziție pe merit, am muncit pe teren pentru acest lucru. Dacă va fi să se dispute meciurile rămase, ne vom conforma și vom juca până la final”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florin Gherasim, președintele clubului ACS Recea.

#Hotărârea va fi luată săptămâna viitoare

Deocamdată, conducătorii cluburilor din Liga 3 vor trebui să completeze un chestionar cu variantele propuse pentru continuarea sezonului, inclusiv una cu jocuri din trei în trei zile, în lunile iunie-iulie, cu toate etapele rămase.

Săptămâna viitoare, reprezentanții Federației Române de Fotbal vor organiza o nouă videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga 3, la finalul căreia va fi luată, probabil, o hotărâre în privința reluării sau „înghețării” campionatului.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here