CITITUL ÎN TIMPUL PANDEMIEI – Cum au supraviețuit crizei de COVID-19 cele mai importante librării din Baia Mare

25

Cu o experiență de peste 20 de ani în slujba cărții, în cele 11 librării ale firmei Mara-libris au fost găsite mijloace prin care să fie reduse efectele crizei provocate de coronavirus.

Chiar dacă multe librării au fost închise pe perioada pandemiei, librăria Steinhardt și-a lăsat deschise porțile tuturor cititorilor.

Gestionara librăriei, Edith Lenghel, spune că s-a văzut o creștere semnificativă în rândul băimărenilor care au optat în aceste luni de izolare să se refugieze în lectură pentru a trece mai ușor peste perioada de carantină. „Cărțile care au stârnit cel mai mult interesul sunt cele de dezvoltare personală, în special <<12 Reguli de Viață- Un antidot la haosul din jurul nostru>> (Jordan B. Peterson), <<Arta fericirii>> (Sanctitatea Sa Dalai Lama), <<Sapiens- Scurtă istorie a omenirii>>  (Yuval Noah Harari)” spune Edith Lenghel.

O altă librărie binecunoscută comunității este Librăria Mihai Eminescu, care deși a fost închisă pe o perioadă scurtă de timp, a știut să revină în circuit.

“A fost o perioadă aparte în viața tuturor, menirea de a duce mai departe cartea și informația ne revine nouă, librarilor. Ceea ce trebuie să punem în valoare este faptul că tinerii și copiii sunt lipsiți în a fi atât de liberi în exprimare iar noi trebuie sa contribuim în libertatea lor prin cartea pe care o recomandăm sau prin bibliografia școlară . Acest lucru ajută la formarea și dezvoltarea gândirii proprii făcându-ne dependenți de viitorul lor și al nostru.

Noi trebuie să îi ajutăm să gândească singuri și să-și coordoneze gândirea prin citit.

Este foarte important acest sector și dorim să atragem cat mai mulți cititori și iubitori de lectură”, spune gestionara Angela Ungur.

 

Bianca NEMEȘ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here