LEGISLAŢIE SIMPLIFICATĂ – Proiectul telegondolei de la Borşa ar putea fi finalizat anul viitor

631
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Investiţiile în turism şi infrastructură, în general, sunt singurele şanse de dezvoltare economică pe termen lung. Declaraţia îi aparţine ministrului Turismului, Bogdan Trif, care a făcut public faptul că în curând vom avea o legislaţie simplificată, primarii putând avea acces mai uşor la proiecte destinate dezvoltării acestui sector al economiei.

“Turismul poate deveni motorul economiei. Pentru a atrage fonduri primarii au nevoie de proiecte bine definite. Venim în sprijinul lor şi simplificăm procedura prin care pot depune proiecte la ministerul Turismului. Vor putea obţine mai uşor finanţare în baza Masterplanului Investiţiilor în Turism graţie unei modificări de legislaţie care le va permite să acceseze fonduri pe baza unei documentaţii simplificate”, a arătat Trif.

Ministrul Turismului a mai precizat că va fi nevoie doar de studiul de fezabilitate pentru a accesa fonduri importante pentru investiţii în turism. Primarii din Maramureş spun că această simplificare a legislaţiei va duce la deblocarea multor proiecte.

“Simplificarea legislaţiei pe noi ne-ar ajuta foarte mult. Avem deja studii de fezabilitate (SF) pentru mai multe proiecte. Vechea legislaţie prevedea să întocmeşti proiect în detaliu, însă este foarte scump. Foarte mult ne-ar ajuta o astfel de abordare. În aşa fel am putea lucra anul viitor la telegondolă.  Pentru acest proiect avem SF şi 80% gata din Proiectul Tehnic de Detaliu. Sunt şanse foarte mari ca să repornim şi finalizăm proiectul anul viitor”, a precizat Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

Ana Bizău, primăriţa din Bogdan Vodă, a declarat, pentru Axanews.ro, că este o nevoie mare de infrastructură în turism, dar este de bun augur şi faptul că se va simplifica legislaţia în domeniu: “Părerea mea este ca măcar la depunerea proiectului să nu se ceară atâtea documenteEste necesar să se încurajeze dezv turismuluiZona noastră este o zonă cu potențial turistic”

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here