LEGE – Angajații, “obligați” să-și ia concediu de odihnă

391

Concediul de odihnă trebuie obligatoriu să fie acordat angajaților, iar zilele restante dintr-un an se reportează automat pe anul viitor. Angajații nu pot fi plătiți pentru zilele de concediu neefectuate, decat dacă părăsesc locul de muncă respectiv.

“Angajatorul trebuie să știe că este obligat să facă planificarea anuală a concediului de odihnă. Concediul de odihnă se efectuează în an calendaristic. Nu există acea poveste că doar după 11 luni poți să-ți iei concediu. Și după o lună poți să-ți iei concediu. Angajatorii trebuie să acorde minim 10 zile de concediu de odină. Celelalte 10 zile, până la 20, se vor face la solicitarea scrisă a salariatului. Zilele de concediul de odihnă care nu a fost luate într-un an se reportează și,  în acest caz, există obligația angajatorului de planificare.

Ele se pot reporta în următoarele 18 luni. Obligatoriu, concediul de odihnă se efectuează, nu se plătește. El poate fi plătit numai în cazul încetării contractului de muncă, cand acest concediu nu poate fi efectuat. Angajatorul este obligat să-l plătească, proporțional cu activitatea lucrată de angajat în unitate”, a declarat Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș.

Patronii au dreptul să planifice concediul angajaților două săptămâni pe an

Acesta a precizat că există firme în care conducerea poate hotarâ cand angajatul trebuie obligatoriu să-și ia concediu de odihnă, maxim două săptămani. ”Sunt unități care două săptămani pe an au partea de mentenanță. Nimeni nu-i împiedică ca în acel interval întotdeauna unitatea să ofere concediu de odihnă angajaților. Este o regulă internă pe care angajații trebuie să o știe. Ei trebuie să se alinieze după această planificare. Toate aceste lucruri însă, este bine să fie puse în scris și aduse la cunoștință salariaților prin regulamentul de ordine interioară”, a concluzionat Mircea Onea.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here