LACRIMI CARE DOR – Cele patru studente din Baia Mare, decedate în Jibou, au fost conduse pe ultimul drum

9541

Maramureşul este în doliu zilele acestea, după înfiorătoarea tragediei de joi, de la Jibou.

Patru studente şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de trenul care circula pe relaţia Baia Mare – Jibou.

# Condoleanţe pe reţelele de socializare
Pe reţelele de socializare, a curs cu mesaje de condoleanţe. Familiile şi apropiaţii sunt, încă, efectiv, în stare de şoc. ”Dragoste, cuvintele sunt de prisos, m-ai lăsat singur când tu trebuia sa nu ma lași niciodată, nu exista cuvânt pe lumea asta să îmi descrie dragostea ce ți-am purtat-o, trebuia sa ne căsătorim și sa avem o casă mare plină de copii exact cum ai visat, eu nu mai pot, sunt sfâșiat. Zbor lin spre ceruri, fericirea mea!”, a scris, pe Facebook, iubitul uneia dintre fete.
”Dumnezeu să vă odihnească în pace. Cu siguranță Dumnezeu v-a iubit prea mult și v-a luat la el, altfel nu îmi pot explica de ce azi nu mai sunteți printre noi! Sincere condoleanțe famililor și putere sa treacă peste aceasta încercare”, se arată într-un alt mesaj.

# Singura supravieţuitoare, internată în Baia Mare
În tot acest timp, trebuie să spunem că singura supravieţuitoare, şoferiţa din Răzoare, Sanda Ungur, este în continuare internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Starea este stabilă, iar previziunile sunt optimiste. Ea va fi audiată de poliţişti, de îndată ce se va întrema.

# Steagul negru, arborat la Nord
Intrarea în Centrul Universitar Nord Baia Mare s-a transformat într-un imens altar închinat victimelor. O mulţime de tineri au adus un omagiu zilele acestea fetelor care s-au stins atunci când viaţa mai avea multe să le ofere. Cele cinci fete se întorceau de la festivitatea de absolvire de la Cluj. Una din ele, Sara Pop, era şefă de promoţie. Studentele au ales să renunţe la ruta clasică, pe Mesteacăn, întrucât ştiau că a avut loc o alunecare de teren, recent, şi au considerat că alternativa pe la Jibou ar fi mai viabilă.
“Am arborat steagul negru, suntem încă răvăşiţi de acest tragic eveniment. Vor fi ţinute, vineri momente de reculegere la toate cursurile Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare al UTCN, de unde provin studentele decedate. Săptămâna viitoare va avea loc cursul festiv al absolvenţilor Facultăţii de Ştiinţe, şi acolo va fi ţinut un moment de reculegere. Cele patru tinere decedate au fost studente al Facultăţii de Ştiinţe, iar una dintre acestea, Sara Pop, era şefă de promoţie, şi primise o distincţie specială. Toate cele cinci studente implicate în accident, una fiind rănită, participaseră, joi, la festivitatea de absolvire organizată de UTCN la Cluj-Napoca”, a spus Petrică Pop Sitar, prorectorul coordonator al Centrului Universitar Nord Baia Mare.

# Banii strânşi pentru banchet, oferiţi familiilor
Studenţii au ales să fie solidari cu tragedia. Banii strânşi pentru banchet vor fi direcţionaţi, a precizat Ioana Grad, secretarul general al Ligii Studenţilor ”Pintea Viteazul” Baia Mare. ”Studenţii Facultăţii de Ştiinţe, care urmau să aibă banchetul de absolvire, au decis să doneze toţi banii strânşi familiilor celor patru colege decedate, astfel că bachetul nu se va mai ţine. Cele patru studente erau implicate şi conştiincioase”, a explicat Ioana Grad.
“E foarte greu să ne adunăm acum. Suntem cu sufletele zdrobite. Ieri ne-am despărţit după festivitatea de absolvire cu mare bucurie. Una dintre ele, ca şefă de promoţie a primit diploma de recunoaştere a acestei performanţe, domnişoara Sara Pop. Toate învăţau foarte bine, toate erau un model de studente eminente, fără niciun fel de exagerare”, a mărturisit şi Monica Marian, decanul Facultăţii de Ştiinţe.

# Cele patru fete, înmormântate duminică
Lacrimile de durere au curs şi în cursul zilei de duminică, 20 mai, la orele amiezii. Cele patru fete au fost înmormântate fiecare, în localitatea de domiciliu. Mădălina Pârja şi Maria Şteţ în Sat Şugatag, Sara Pop în Sălsig şi Claudia Bărbos în Ciocotiş. În toate cazurile, sâmbătă seara, a fost multă durere, la priveghiile celor patru studente de la Nord. Durerea este greu de descris în cuvinte. Nimeni nu îşi poate explica tragedia şi de ce destinul a fost atât de crud cu aceste fete cu vârste de la 20 la 22 de ani. Dumnezeu să le ierte şi să le odihnească în pace!

Cătă ŢINEGHE

Citeşte şi Maramureşul în doliu. Cine sunt tinerele decedate în Jibou!

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here