LA UN SINGUR MECI DISTANȚĂ – Progresul Șomcuta Mare, aproape de Liga 3

85

Progresul Șomcuta Mare va întâlni Sportul Șimleu Silvaniei, campioana județului Sălaj, într-un joc decisiv pentru promovarea în Liga 3 la fotbal. Partida se va disputa azi, 9 august, de la ora 17.30, pe stadionul “Olimpia” din Satu Mare.

Inițial, campioana Maramureșului a fost repartizată la baraj în mini-grupa B, din regiunea Nord-Vest, alături de campioanele județelor Bistrița-Năsăud și Sălaj. Reprezentanții Asociației Județene de Fotbal (AJF) Bistrița-Năsăud au anunțat Federația Română de Fotbal că județul nu va avea reprezentantă la baraj.

Indiferent de cine va câștiga partida dintre Progresul Șomcuta Mare și Sportul Șimleu Silvaniei, ambele echipe au șanse mari de a juca în sezonul viitor în Liga 3. Cele două formații au pornit din start cu trei puncte, în urma neprezentării la jocurile de baraj a campioanei județului Bistrița-Năsăud.

Progresul Șomcuta Mare a ajuns la barajul pentru promovarea în Liga 3 după ce a învins în finala Ligii 4 Maramureș pe CSM Sighetu Marmației cu 6-5 (0-1,1-1), după două reprize de prelungiri și executarea lovitorilor de departajare de la 11 metri.

„Din păcate am ajuns să programăm finala județeană abia la finalul lunii iulie. Asta-i situația, sincer m-am simțit în perioada asta fără mâini și fără picioare ca președinte al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Maramureș. N-am putut face nimic, lună de lună am făcut tot felul de regii pentru finalizarea campionatului. Până la urmă am putut organiza numai un meci. Campioana a fost decisă pe teren, acesta este cel mai important lucru.

Sper ca Progresul Șomcuta Mare să facă o figură frumoasă la baraj și să promoveze în Liga 3. Obiectivul nu este greu de realizat, ținând cont că județul Bistrița-Năsăud nu va avea reprezentantă la baraj”, a declarat Zoltan Szekely, președintele AJF Maramureș.

#Cinci echipe au promovat deja

Înaintea ultimelor meciuri programate azi, 9 iunie,cinci formații au obținut deja promovarea, după ce au câștigat mini-grupele de baraj din care au făcut parte. Este vorba de: CSA Steaua București, Corona Brașov, Petrolul Potcoava (jud. Olt), Gloria Albești (jud. Constanța) și Avântul Periam (jud. Timiș).

Pentru a stabili echipele care vor juca din sezonul următor în Liga 3, Federația Română de Fotbal (FRF) a alcătuit 14 mini-grupe în care se întâlnesc câte trei reprezentante ale județelor din România. În urma jocurilor programate pe teren neutru (1, 5 și 9 august) prima clasată din fiecare dintre cele 14 mini-grupe va promova direct în Liga 3. De asemenea, multe dintre clasatele pe poziția a doua vor avea și ele șanse să acceadă în acest eșalon, în limita locurilor disponibile.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here