LA TEATRUL MUNICIPAL – Tango argentinian în Baia Mare

500

“Ora de Tango” Baia Mare, unica școală de tango argentinian din Baia Mare, organizează concertul “ArgEnTango Tradițional”, care va avea loc în data de 19 martie, la Teatrul Municipal Baia Mare, de la ora 19.

Analia Selis și ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru revin în Baia Mare după o absență de trei ani și jumătate. Ei propun amatorilor de muzică din Baia Mare o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional. Concertul se va desfășura în cadrul turneului ArgEnTango Tradițional, ce se va derula în luna martie, în 12 orașe din România și Germania.
În continuarea turneelor naționale „Piazzolla, o poveste autentică” ediția I și II, și a proiectului „Tango la Cetate”, ArgEnTango duce mai departe dorința de a promova stilul Tango, cântat în manieră tradițională, autentică și la cel mai înalt nivel artistic.

„Mă bucur să mă întorc pe scenă și să continui povestea frumoasă a tangoului, alături de ceilalți membri ArgEnTango. Cu acest turneu ne-am propus să stabilim o punte între tangoul tradițional argentinian și cel românesc. Astfel, publicul va putea asculta tangouri tradiționale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera și Sebastian Piana, orchestrate unitar ca sonoritate pentru acest cvintet, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc”, a declarat Analia Selis.

„În luna martie este celebrată pretutindeni feminitatea. Ne dorim să onorăm acest moment prin seducătorul tango, un gen muzical ce transmite multă emoție și ardoare, prin urmare este cea mai frumoasă declarație de iubire pe care o puteam adresa publicului nostru”, a spus Răzvan Suma.
„Este un moment extraordinar pentru Ora de Tango să poată aduce în fața băimărenilor un act de cultură de o calitate și frumusețe deosebite. Această muzică și acest dans sunt cu adevarat speciale, trezind în noi emoții profunde. În iunie împlinim cinci ani de cand promovăm tangoul argentinian în Baia Mare și am reușit să creștem o comunitate care dansează pe această muzică cu un istoric impresionant”, a adăugat Oana Horotan, fondator Ora de Tango.

Invitați speciali în fiecare concert vor fi dansatori renumiți de tango din toată țara: Laura Iaru și Csongor Kicsi (în Dumbrăveni, Ploiești și București), Ioana Lascu și Horia Calin Pop (Satu Mare, Zalău, Bistrița și Cluj-Napoca), Oana-Maria Horotan și Adrian Moș (Baia Mare), Cristina Daju și Alex Apetrei (Lugoj și Timișoara).

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a fundației Hospice Casa Speranței, singura care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here