LA STANDARDE ÎNALTE – Grădiniță nouă în comuna Lăpuș

334

Anul școlar 2018-2019 vine cu o veste bună pentru preșcolarii din comuna maramureșeană Lăpuș (Lăpușul Românesc). Duminică, 9 septembrie, la ora 12.30, va fi inaugurată noua grădiniță din localitate, construită cu bani de la Banca Mondială, care a finanțat investiția cu 650.000 de lei. De asemenea, autoritățile locale au contribuit cu 400.000 de lei la amenajarea curții și realizarea instalațiilor electrice și sanitare.

Clădirea are trei săli pentru copii, băi, vestiare și cabinet medical, toate dotate conform ultimelor standarde de calitate.

“Este o realizare foarte importantă pentru comuna noastră. Până acum, o mare parte dintre preșcolari își desfășurau activitatea într-o clădire veche (fostă casă parohială), construită din chirpici. Noua grădiniță va asigura cele mai bune condiții pentru copiii din localitatea nostră”, a declarat, pentru cotidianul Glasul Maramureșului, Ioan Buda, primarul comunei Lăpuș.

În Lăpuș sunt aproximativ 90 de copii, cuprinși în cinci grupe, care vor merge la grădiniță în anul școlar 2018-2019. Trei grupe își vor desfășura activitatea în clădirea nouă, care va fi inaugurată duminică, iar celelalte două în școala gimnazială din localitate.

Marisu CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here