SATULUNG – Sărbători și muncă, în paralel (VIDEO)

145

Autoritatile din comuna Satulung au trecut cu bine peste sarbatoarea comunei, spune primarul Vasile Bujorel Muresan, acum sunt gata sa duca mai departe santierele deschise in mai multe puncte.

Eu zic c-a fost o reusita, a fost atmosfera degajata. A asistat lume multa la spectacol, la ansambluri si la restul sarbatorii. Am inceput de sâmbata cu programul. Dar sunt lucruri trecute, acum ne aplecam iar asupra investitiilor. Avem o sala de sport la care am ordin de incepere a lucrarilor de la CNI, vom incepe in cel mai scurt timp. Sigur, pe lânga celelelate proiecte, avem doua finantari pe modernizare drumuri de interes local, unul cu fonduri europene si unul pe fonduri guvernamentale. La acest moment, in Satulung e finalizat drumul in cartierul de tineri, mai trebuie marcaje si e gata, avem inca o bucata ce face legatura cu drumul comunal spre Fersig. La Finteusul Mic, lucrarile sunt 70% facute, mai trebuie stratul de uzura si rigole si mici probleme. La Ariesu de Padure se lucreaza in plin acum. Dar va cuprinde la final cam tot ce inseamna strazi si ulite in comuna. Mai avem o gradinita in lucru, am ajuns la etaj, greul a trecut.

De la anu’, sunt sigur de treaba asta, gradinita va fi terminata.In functie de numarul de copii, dar avem deja solicitari, va fi cu program prelungit, pâna ajung parintii acasa de la servici, din oras sau din Satulung. Avem deja copii din oras veniti, mutati cu familiile in Satulung. Aici chiar a crescut numarul de copii, am fost in crestere la recensamânt. Sunt tineri ce s-au stabilit aici, in cartier. Mai am ca investitie caminul cultural din Hideaga, termenul e 15 august, dar vor ramâne amenajari in curte, finisaje, eu zic ca la final de septembrie facem inaugurarea…”, spune Bujorel Muresan, primarul comunei Satulung.

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here