LA ROMAINVILLE – Preasfințitul Părinte Iustin, în mijlocul credincioșilor români din Paris

528

O delegație a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a făcut, la finalul săptămânii trecute, o vizită în Parohia Romainville din Paris (Franța). Din delegație au făcut parte Arhim. dr. Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia, pr. Adrian Mihali, consilier eparhial administrativ, pr. Andrei Emil Pop, inspector eparhial, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic și Arhid. dr. Nifon Motogna, administratorul Catedralei Episcopale “Sfânta Treime” din Baia Mare.

“Vineri, 9 martie, sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturhie a Darurilor înainte Sfințite în Parohia Romainville, arondismentul 1 Paris. Aici a slujit, înconjurat de un sobor de preoți, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și a Preacucernicului Părinte Mircea Filip, parohul Bisericii “Sfinții Trei Ierarhi” din regiunea Romainville”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

# Sfânta Liturghie Arhierească în Paris

Duminică, 11 marti, zi închinată Sfintei Cruci, PS Iustin a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Romainville, pentru românii ortodocși din această parte a capitalei Franței, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din delegația Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Din soborul slujitor în biserica din Romainville au mai făcut parte pr. Mircea Filip, parohul din Romainville, originar din zona Lăpușului, și pr. Ciprian Rebrișorean, misionar al Mitropoliei Occidentale și Meridionale.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica cu hramul “Sfinții Trei Ierarhi” din Romainville, o construcție în stil gotic.

Peste 1.000 de credincioși s-au rugat împreună cu preoții și diaconii în timpul Sfintei Liturghii, din care peste 300 s-au mărturisit și împărtășit. Mulți dintre aceștia sunt din localități de pe cuprinsul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și din județele învecinate.

“În urcușul nostru spre Învierea Domnului suntem chemați să purtăm Crucea noastră, așa cum Însuși Mântuitorul a purtat Crucea pentru noi, a spus PS Iustin. Crucea este viața și viața este ca Cruce. Așa înțelegem noi, creștinii, parcursul călătoriei noastre pământești și fiecare om are Crucea propriei lui vieți, Crucea propriei lui familii, păstorii au Crucea propriilor lor păstoriși pentru cei încredințați spre păstorire. Fiecare conducător, conștient sau nu, are de purtat Crucea celorlalți prin sensul de slujire a celor pe care au fost chemați să-i conducă”, a spus PS Iustin în cadrul slujbei.

# Crucea Voievodală pentru Părintele Mircea Filip

După încheierea Sfintei Liturghii, PS Iustin i-a oferit Părintelui paroh Mircea Filip, în semn de omagiu, Crucea Voievodală Maramureșeană și Gramata Episcopală.

La rândul lui, Părintele Mircea Filip a înmânat Părintelui Episcop Iustin o icoană a Sfintei Treimi, care va îmbogăți Muzeul Episcopiei.

“A urmat o vizită la Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale, unde delegația maramureșeană a făcut o vizită la Mitropolia Europei Ociidentale și Meridionale, unde a fost primită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, născut în Vișeul Maramureșului Voievodal, cel care a adresat invitația de a vizita Parohia din Romainville, Paris, Franța. Cu această ocazie, delegația s-a închinat în Catedrala Mitropolitană, construită din lemn în stil maramureșean”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here