LA ORDINEA ZILEI – Episoadele de contrabandă, “un must-have” în Maramureş

356

La nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.30 un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări. Ajunse la DN19, persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism care ulterior a demarat în viteză spre localitatea Sighetu Marmației.

# O urmărire în trafic
O echipă de intervenție a Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase, reușind oprirea acesteia după aproximativ un kilometru. Din primele verificări, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului este cetățean ucrainean V.M., în vârstă de 30 de ani, iar în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, șoferul şi autoturismul a fost duşi la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. “În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 8.400 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 98.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar autoturismul în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Un foc de avertisment
Un alt echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Valea Vișeului a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase. Lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei au intervenit pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat țigările și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pe timpul acțiunii a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

“La fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție, fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment. În zonă, au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 3.470 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, au explicat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here