LA NAȚIONALA MARE – Andreea Popa (Minaur): “Am visat mereu să mă antrenez cu Cristina Neagu”

648

Băimăreanca Andreea Popa a debutat în acest sezon în Liga Florilor sub culorile echipei CS Minaur. Componentă a naționalei de tineret, cu care a ocupat locul 5 la ultima ediție a Campionatului European 2019, desfășurat în Ungaria, s-a impus rapid și la senioare.

După doar cinci etape jucate, Andreea Popa a devenit titulară în echipa antrenată de Costică Buceschi, pe postul de conducător de joc, fiind una dintre principalele marcatoare ale echipei băimărene. Ca o urmare firească, Andreea Popa a fost convocată la echipa națională de senioare pentru meciurile cu Ucraina (azi, ora 18.30) și Insulele Feroe (duminică, 29 septembrie) din preliminariile Campionatului European 2020.

“M-am adaptat foarte repede la Minaur, mai ales că mă cunoșteam cu domnul antrenor și cu unele fete, de la loturile naționale. Celelalte jucătoare m-au primit foarte bine și m-am integrat ușor în echipă.

Îmi merge din ce în ce mai bine și asta se datorează și faptului că au început să se lege relațiile de joc în echipă, în condițiile în care sunt mai multe jucătoare noi. Cred că ne-am putea bate pentru un loc de cupă europeană în acest campionat. Sunt foarte emoționată pentru convocarea la echipa națională de senioare, mai ales că la această acțiune este prezentă și Cristina Neagu. Acesta a fost visul meu, să ajung să mă antrenez cu ea. Sunt mândră că m-am regăsit pe lista handbalistelor convocate pentru meciurile cu Ucraina și Insulele Feroe”, a declarat Andreea Popa, pentru cotidianul “Glasul Maramureșului”.

Antrenorul Costică Buceschi, care este secundul lui Tomas Ryde la naționala de senioare, are mare încredere în Andreea.

“Andreea Popa este o handbalistă în ascensiune și, mai mult ca sigur, va juca cel puțin în unul dintre meciurile cu Ucraina sau Feroe. Este o jucătoare pe care mi-am dorit-o la echipă și mă bucur foarte mult că a ajuns la Minaur. Pentru ea, în acest moment, este mult mai ușor să-și demonstreze calitățile atunci când are în stânga și în dreapta jucătoare bune, care-i creează spații și o pun în valoare. Este bine și pentru ea și pentru noi că a ajuns la Minaur. Sperăm din tot sufletul să fie sănătoasă în continuare și să ajungă cât mai sus”, a declarat Costică Buceschi, antrenorul principal al echipei CS Minaur.

#Andreea Popa, talent confirmat

Andreea Popa nu este la prima convocare la naționala de senioare, ea debutând în lotul mare, în acest an, la Turneul Golden League din Franța. Până să ajungă la Minaur, Andreea a evoluat la CSȘ nr. 2 București, unde a fost antrenată de mama ei, Dorina Popa, Dinamo București (2016-2017) și Rapid București (2017-2019), cu dublă legitimare, formație cu care a promovat în Liga Florilor.

Andreea Popa are în palmares o medalie de bronz la junioare I cu CSȘ 2 București (2017), fiind desemnată de două ori golghetera turneului final al Campionatului Național de junioare I (2017 și 2019). De asemenea, cu naționala de tineret a cucerit medalia de aur la FOTE 2017 (Ungaria) și medalia de aur la Jocurile Mediteraneene 2017 (Tunisia).

Andreea Popa a fost selectată pentru proiectul “Respect your Talent”, derulat de Federația Europeană de Handbal, care are ca obiectiv dezvoltarea personală a jucătoarelor talentate și ghidarea acestora în carieră. În cadrul acestui program sunt incluse 200 de tinere handbaliste din Europa. În afara Andreei Popa, din România au mai fost selectate Andreea Chetraru și Diana Ciucă.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here