LA MOARTEA LUI DUMITRU FĂRCAȘ – Mesaje emoționante transmise de colegii de breaslă

1481

Decesul marelui artist Dumitru Fărcaș a produs o mare emoție în lumea muzicii populare și nu numai. În afara faptului că a fost un taragotist de mare valoare, Dumitru Fărcaș era foarte apreciat de colegii de breaslă pentru profesionalismul, modestia și colegialitatea de care a dat dovadă de-a lungul carierei.

La vestea dispariției marelui targotist, rețelele de socializare au fost pline de mesaje de condoleanțe transmise de cei care l-au cunoscut și apreciat:

“Sunt șocată. Am primit o veste cumplită. Maestrul Dumitru Fărcaș s-a stins din viață! Am fost împreuna de ziua domniei sale, în 12 mai, când a împlinit 80 de ani. A oferit atunci un spectacol memorabil. Maestrul era atat de fericit. A fost ultimul sau spectacol… orice cuvant e de prisos! Multumim, maestre pentru omul, artistul si mai ales marele Român care ați fost!”, a scris Iuliana Tudor, solistă de muzică populară și realizatoare TV.

“O dimineață extrem de tristă pentru neamul românesc. Dumitru Fărcaș ne-a părăsit… A plecat să cânte ca nimeni altcineva, cu taragotul său unic, în corul îngerilor… Cuvintele sunt de prisos. E greu acum să ne exprimăm starea sufletului, mai ales că nu de mult a fost sărbătorit la cei 80 de ani împliniți, într-un concert unde a uimit pe toți. Este o pierdere imensă pentru sufletul neamului nostru… Drum bun spre stele, maestre! Bunul Dumnezeu să te primească de-a dreapta Sa”, a adăugat solistul de muzică populară Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii.

“<<Moroșeni, mă ascultați!>>, așa ne vorbea maestru Dumitru Fărcaș. Cuvintele nu pot cuprinde recunoștința noastră veșnică, a maramureșenilor, pentru cât ne-a dăruit acest mare român, Dumitru Fărcaș. Maestre nu vă vom uita niciodată! Condoleanțe familiei îndoliate, doamnei Elena și fiicei Andreea!”, este mesajul Iulianei Dăncuș, directorul Ansamblului Național “Transilvania”.

“Nu pot să mă obișnuiesc cu ideea că nu ne v-om mai întâlni, nu ne v-om îmbrățișa, nu v-om mai fi pe scenă împreună, nu ne v-om mai bucura de <<Taragotul de aur>> “, decât ascultându-l și neîntâlnindu-l! Regrete, maestre! De ce acești oameni nu sunt veșnici?”, a spus solista de muzică populară Anghelina Timiș-Lung.

„Memorabile clipe de sărbătoare, înălțătoare momente glăsuite de taragoatele artiștilor groșeni drept strigare/chemare comună, alături de o stea (maestrul Dumitru Fărcaș), care s-a dus să călătorească acum printre alte stele… Rămas bun, maestre! Dăinui-va peste vremi glasul taragotului tău! Dumnezeu să dea liniște, pace și odihnă veșnică sufletului său!”, a spus taragotistul Dumitru Dobrican (foto – alături de Dumitru Fărcaș).

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here