LA IPOTEȘTI – Scriitorii maramureșeni Marian Ilea și Cosmin Perța, prezenți la o tabără pentru tinerii prozatori

156

În perioada 11-17 iulie are loc prima ediție a Școlii de vară de la Ipotești ce poartă numele unuia dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, Gheorghe Crăciun (1950-2007), prozator, eseist, publicist, teoretician și critic literar.

La manifestare participă 15 tineri prozatori, selectați de un juriu format din scriitori și jurnaliști. Dintre cele 48 de texte trimise la concursul de selecție, 39 au respectat condițiile regulamentului și au intrat la jurizare. Autorii primelor 15 texte din acest clasament au fost desemnați câștigători. Aceștia sunt: Cătălina Bălan, Dan Bucur, George Ciucă, Victor Cobuz, Raluca Filimon, Anna Kalimar, Lucia Lupea, George Mihalache, Georgia Moraru, Anastasia Palii, Călina Pârâu, Alina Pietrăreanu, Savu Popa, Ioana Săndulescu și Eva D. Sărășan.

„În cadrul atelierelor intensive de scriere creatoare, coordonate de scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea și Cosmin Perța, tinerii vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice și să-și dezvolte abilitățile practice și gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă.

În urma atelierelor, toți participanții vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus 2019”, precizează organizatorii evenimentului.

Manifestarea este organizată de editura Paralela 45 și Memorialul Ipotești-Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here