LA FRONTIERĂ – Focuri de armă în zona Valea Vișeului pentru reținerea unor bărbați

549

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a încerca reținerea unor bărbați care se ocupau cu contrabanda cu țigări. Totul a plecat de la faptul că în 28 noiembrie un echipaj de frontieră a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

„Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite 20 de colete cu țigări”, arată autoritățile de frontieră maramureșene.

Coletele descoperite conțineau cantitatea de 14.984 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 175.300 lei. Țigările au fost confiscate, fiind continuate cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here