LA FRONTIERA CU UCRAINA – Aparatele de zbor, tot mai des folosite la contrabanda cu ţigări

441

Poliţiştii de frontieră, în 14 octombrie, din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care se auzea dinspre frontiera cu Ucraina.

Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, a precizat că poliţiştii de frontieră au monitorizat şi cercetat zona, identificând traseul aparatului de zbor. Astfel, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Sarasău, a fost descoperit un colet ambalat în folie de culoare neagră, care conținea țigări de proveniență ucraineană.

“S-a luat măsura informării autorităților de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În urma inventarierii coletului a rezultat cantitatea de 270 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 3.200 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat Radu Lungu.

În data de 13 octombrie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. La data mai sus amintita, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări.

“Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 22 de colete cu țigări”, a adaugat Radu Lungu.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 128.700 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here