LA DATORIE – Sute de persoane, maşini şi documente căutate, depistate de poliţiştii români

458

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 658 de persoane, 94 de autovehicule, 33 de documente și 4 certificate de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Poliţia Română informează că în perioada 13 – 20 aprilie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării, 401 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

“Poliţiştii români au pus în aplicare 44 de mandate europene de arestare, au depistat 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente și au fost găsite 64 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 257 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, informează Poliţia Română.

Dintre acestea, 35 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 28 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 30 de autovehicule, 12 documente și 4 certificate de înmatriculare, bunuri căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here