LA CATEDRALA DIN BAIA MARE – Peste 2.000 de pachete pentru băimărenii nevoiași

382

Luni, 17 decembrie, a avut loc o acțiune caritabilă organizată de Asociația Femeilor Ortodoxe “Mironosițele Femei”, de pe lângă Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare. Cu această ocazie au fost distribuite peste 2.000 de pachete cu alimente și dulciuri pentru peste 450 de familii nevoiașe din Baia Mare.

“La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care i-a binecuvântat pe cei care au primit daruri. Au mai participat Arhim. dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic și misionar, Arhid. Dumitru Botiș, din cadrul acestui sector, Viorel Bud, preot coordonator al asociației, ing. Varvara Pop, președinta asociației, și o parte din cele 100 de voluntare ale asociației”, informează reprezentanții Episcopiei Maramurșului și Sătmarului.

“Acțiunea de distribuire a pachetelor s-a desfășurat în cele mai bune condiții, fără ca cei care au primit daruri să se înghesuie. În pachetele distribuite au fost puse alimentele de care are nevoie o familie, pentru a petrece sărbătorile Nașterii Domnului și ale Anului Nou în condiții decente.

Acțiunea de distribuire de pachete pentru cei nevoiașii din Baia Mare are o vechime de 15 ani, iar cei care primesc daruri sunt selectați pe baza unor evidențe foarte clare, întocmite de asistenți sociali în preajma sărbătorilor importante”, precizează reprezentantele Asociației Femeilor Ortodoxe “Mironosițele Femei”.

La final, cei prezenți au asistat la un scurt program de colinde susținut de elevii de la Clubul Copiilor din Baia Mare, sub îndrumarea profesoarei Maria Seraz.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here