LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ – Conferinţă dedicată Referendumului pentru familia tradiţională

332

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare va găzdui astăzi, 6 septembrie, de la ora 17.00, un eveniment dedicat Referendumului pentru familia tradiţională.

Mai exact, este vorba despre conferinţa „De ce avem nevoie de Referendum? Cum ne putem apăra copiii de dictatul ideologiei de gen?”.

Manifestarea este organizată de Comitetul Judeţean pentru Referendum Maramureş şi are ca teme de dezbatere revizuirea constituţiei, non-intruziunea ideologiei de gen în sistemul educaţional şi în politicile publice, susţinerea familiei naturale şi a valorilor tradiţionale. Conferinţa va fi susţinută de Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie.

„În toamna anului 2015, Coaliţia pentru familie a decis demararea procedurilor de revizuire a Constituţiei României pentru modificarea art.48, alineat 1, pentru a înlocui termenul <<soţ>> cu exprimarea <<bărbat şi femeie>>, iar trei milioane de cetăţeni au semnat pentru organizarea referendumului de clarificare a noţiunii de căsătorie în Constituţia României. Iniţiativa nu încalcă drepturile nici unei persoane. Acest lucru l-a constatat Curtea Constituţională în Decizia 580/20.07.2016. De aceea este un proiect sută la sută democratic şi constituţional, este dreptul românilor de a-şi spune punctul de vedere. Suveranitatea, potrivit Art. 2 din Constituţia României, se exprimă şi prin referendum. A bloca un astfel de proiect înseamnă a nu-i recunoaşte poporului suveranitatea”, spun reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Referendum Maramureş.

Lavinia-Codruţa HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here