”LA BANDA DEI SALAMI” – Şase români au furat tone de salam, cârnaţi şi şuncă de la o fabrică din Italia

556

Şase români au furat două tone de salam, cârnaţi şi şuncă de la o fabrică din San Polo d’Enza (Reggio Emilia).

Poliţiştii italieni au cerut arestarea lor pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat. Poliţiştii italieni i-au căutat timp de un an pe români, pe care i-au botezat “La banda dei salami”.

Pe 11 martie 2017, cei şase hoţi au dat o lovitură de 20.000 de euro la fabrica de mezeluri Marazzi.

Ei au reuşit să fugă cu peste 2 tone de mezeluri: 300 de kg de cârnaţi, 500 de kg de prosciutto, 300 de kg de muşchi de porc, 300 de kg de cotlet de porc şi zeci de kilograme de salam. În plus, hoţii au furat echipamente folosite în fabrică pentru prelucrarea mezelurilor. Paguba totală a fost estimată la 20.000 de euro.

Hoţii au reuşit să fugă cu marfa, folosindu-se de trei dube. Poliţiştii au avut nevoie de luni de zile pentru identificarea făptaşilor. Mai întâi au fost identificate mijloacele de transport, apoi s-a reconstruit întreaga rută a celor trei vehicule până când s-au obţinut şi plăcuţele de înmatriculare. Automobilele erau înregistrate pe numele unor cetăţeni români, care însă nu aveau legătură cu faptele.

Investigaţiile au continuat pentru identificarea hoţilor. Identificarea primului suspect a dus în timp la găsirea celorlalţi.
Î

n timpul anchetei, poliţiştii italieni au descoperit că 3 dintre cei 6 suspecţi au comis un alt furt comis, în Tradate, la câteva zile după lovitura de la fabrica de mezeluri. De data aceasta, cei trei au furat echipamente în valoare de 100.000 de euro de la o firmă.

Sursa: gazetaromaneasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here