LA ART SHOW – Artistul băimărean Dorel Topan expune în SUA

237

Artistul băimărean, Dorel Topan, devine din ce în ce mai cunoscut pe plan mondial. Lucrări semnate de Dorel Topan vor fi expuse și vor putea fi cumpărate, în perioada 23-27 ianuarie, în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles Covention Centre.

Băimăreanul a fost selectat de organizatori să participle la ediția 2019 a evenimentului “LA Art Show”, alături de alți 14 artiști din întreaga lume.

“LA Art Show” este cea mai amplă și importantă manifestare de acest gen din SUA. Manifestarea dedicată artei modern contemporane este organizată într-un spațiu expozițional ce se întinde pe o suprafață de 200.000 de metri pătrați.

Născut pe 10 iunie 1963, în Sălsig (Maramureș), Dorel Topan s-a înscris la Universitatea de Arte din Baia Mare, unde în 2005 devine licențiat al secției de Pictură. În 2004 are mai multe expoziții și primește statutul de membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Devine din ce în ce mai cunoscut și mai multe muzee din România îi achiziționează lucrările, iar de atunci expune în Franța, Austria, Polonia și Ungaria. În 2013 are o expoziție la Broadway Gallery din New York.

# Pentru a doua oară în SUA, în ultimele două luni

Artistul băimărean devine un obișnuit al târgurilor expoziționale  organizate în SUA. Luna trecută, lucrări semnate de Dorel Topan, muzeograf la Muzeul Județean de Artă “Centrul Artistic” Baia Mare, au fost expuse luna trecută în cadrul evenimentului “Red Dot”, în cadrul Săptămânei Artei de la Miami (Florida, SUA).  

Aflat la a treisprezecea ediție, “Red Dot” este unul dintre cele mai longevive evenimente independente din cadrul Săptămânii Artei de la Miami. Show-ul dedicat artei contemporane a găzduit în pavilioanele expoziționale o selecție de lucrări propuse de 75 de galerii de artă din întreaga lume, care au reprezentat 500 de artiști debutanți sau consacrați.

Tot anul trecut, lucrarea “Big Candy” a artistului Dorel Topan a fost cuprinsă în catalogul licitației lunii martie a casei Drouot din Paris, cea mai mare casă de licitații din Franța, una dintre cele mai vechi astfel de instituții din lume. Pictorul băimărean s-a regăsit pentru a doua oară pe simezele Drouot.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here