KURZARBEIT ȘI-N ROMANIA – Angajatorii ar putea să scurteze timpul de lucru al angajaților

216

Metoda Kurzarbeit urmează să fie introdusă și în țara noastră, iar unii agenți economici din Maramureș s-au arătat intersați de posibilitatea de a primi sprijin din partea statului, în vederea scurtării programului de lucru pentru angajații lor.

De un astfel de sprijin financiar pot să beneficieze însă doar firmele care își reduc temporar activitatea din cauza măsurilor de restricții impuse de autorități. “OUG nr.132/2020 (din 7 august 2020) privind noi măsuri de sprijin pentru reducerea temporară a timpului de muncă, telemuncă și zilieri vizează posibilitatea angajatorului de a reduce temporar timpul de lucru cu cel mult 50% din durata prevazută în contractul individual de muncă în situația în care se confruntă cu o reducere temporară a activității ca urmare a instituirii stării de urgență, alertă sau asediu. Reducerea timpului de lucru este însoțită de reducerea corespunzătoare a salariului.

În această situație angajații beneficiază de o îndemnizație de 75% din diferența dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul de muncă și salariul de bază brut aferent orelor efectiv prestate, sume care se plătesc inițial de angajator. Aceste sume se recupereazăde la AJOFM. Reducerea timpului de muncă este aplicabilă și programelor de muncă în ture, sau cu program inegal. Deocamdată nu se pot depune actele, pentru că nu au apărut încă normele de aplicare. Sunt agenți economici care sunt interesați și așteaptă și ei normele. Probabil de luna viitoare va fi posibil să-și depună actele pentru această măsură de sprijin”, a declarat Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.

Angajatorii care optează însă pentru această variantă riscă amenzi usturătoare dacă abuzează de această măsură, scurtând programul de lucru, dar punând totuși angajații să lucreze cele opt ore. “Reducerea timpului de muncă se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare consecutive, acesta având obligația să stabilească programul de muncă pentru întreaga lună. Primirea la muncă sau prestarea oricărui fel de muncă, inclusiv în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu în favoarea angajatorului în afara programului de muncă stabilit de acesta, constituie contravenție care se va sacționa cu amenda contravențională pentru angajator în sumă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, dar maxim 200.000 lei”, a concluzionat Ștefania Donca.

Cristina LUP

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here