JUDEȚEAN – Peste 1600 de copii au venit pe lume la Județean în primele 8 luni

339

Până la data de 1 septembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) au fost înregistrați 1644 de nou născuți. Cea mai mică greutate la naștere a fost de doar 600 de grame, în timp ce greutatea maximă a atins 4960 de grame.

Conducerea celei mai mari unitți spitalicești din județ spune că în primele 8 luni ale anului curent s-au născut 855 de băieți, în timp ce fetițele au fost în număr de 789. Medicul șef al secției de Neonatologie, dr. Pîrvănoiu Margareta, din numărul total, în perioada menționată, 147 de micuți au necesitat asistență în cadrul Unității de Terapie Intensivă Neonatală.

Dr. Pîrvănoiu Margareta a explicat că, Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală are în dotare 10 paturi și asigură îngrijire centrată pentru copiii nou născuți cu afecțiuni critice și cu nevoi complexe de îngrijire: cazurile în care este necesară asistarea ventilației (au nevoie de un aparat care să-i ajute să respire), nou născuții cu greutate foarte mică la naștere sau situații în care nou născuții necesită alimentație parenterală pe termen lung ori îngrijire post-operatorie.

Ana Maria HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here