JOCURILE OLIMPICE – Băimăreanul Paul Muntean va concura la JO în bobul de 4

835

În urmă cu câteva ore, Paul Muntean a fost anunţat de conducerea COSR, prezentă la PyeongChang, că a primit dreptul de a participa totuşi în concursul de bob 4, după accidentarea lui Ciprian Daroczi, împingătorul de la bob dublu.

După două săptămâni de incertitudini, boberul Paul Muntean a primit, în urmă cu doar câteva ore, vestea pe care o aştepta de la începutul Olimpiadei albe de la PyeongChang. Eliminat din lot de FRBS şi înlocuit cu o rezervă pentru bobul doblu feminin, Beatrice Puiu, chiar înainte de plecarea delegaţiei în Coreea de Sud, Muntean a fost luat totuşi în avion de COSR. La început a fost doar turist şi şansele de a participa la Olimipadă erau aproape nule. Şi totuşi va concura în proba de bob 4 masculin, care va avea loc în zilele de 24 şi 25 febrarie.

Delegaţia COSR a reuşit să-i obţină acreditarea de sportiv ca urmare a accidentării lui Cirprian Daroczi, împingătorul echipajului de bob dublu masculin, cel care ar fi trebuit să îl suplinească pe Muntean în proba de bob 4. Daroczi a acuzat probleme medicale după ce a alunecat la startul manşei a treia din proba de bob dublu, unde echipajul românesc s-a clasat pe locul 18.
În urmă cu câteva ore, echipajul de bob 4 a făcut primul antrenament oficial pe pârtia din PyeongChang, în formula completă, cea în care a obţinut calificarea la Olimpiadă, cu Paul Muntean pe postul său, de împingător stânga. Astfel, echipajul alcătuit din Drin Grigore, Florin Crăciun, Levente Bartha şi Paul Muntean au făcut primele două coborâri, de acomodare, pe traseul olimpic.
“Sunt fericit că îmi pot împlini visul de a concura la a doua Olimpiadă consecutivă. Le mulţumesc încă o dată celor de la COSR că au reuşit să mă ajute să concurez. Pârtia este foarte bună, este una extrem de tehnică. Sper să mergem tot mai bine la antrenamnete şi să scoatem un rezultat bun. Chiar dacă bobul, unul vechi şi depăşit, nu ne prea ajută”.
România a făcut două antrenamente oficiale cronometrate, clasându-se pe locurile 28 şi 29, adica penultimul şi ultimul. Să vedem dacă va merge mai bine treaba cu Paul în echipaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here