JAF BAIA MARE – Iată filmul poveştii! Autorii au venit în recunoaştere dimineaţă (GALERIE FOTO)

13022

Caz şocant în municipiul Baia Mare, miercuri, 23 mai. Agenţia unei bănci, situate în complexul RFN, a fost jefuită de doi necunoscuţi. Aceştia au pătruns în interior şi au scos un pistol şi o macetă la cei aflaţi în interior. Astfel, au scos un purcoi de bani, după care s-au făcut nevăzuţi.

Grozăvia s-a produs înainte de amiază, într-o zonă intens circulată şi aparent liniştită. E drept că în zona RFN s-au mai produs furturi şi tâlhării, însă, cu o singură excepţie, nu s-au produs jafuri. O singură dată, nişte cetăţeni maghiari au dat lovitura, sustrăgând un seif dintr-o altă agenţie bancară, situată în complex. Asta se întâmpla noaptea. De această dată, aceşti autori, “au lovit” ziua. Ziua, în amiaza mare. Însă, au făcut-o cu mare atenţie.

# Au venit la jaf… pe scuter
Indivizii au venit cu un scuter. Le-au lăsat mai jos, pe Victoriei, către Facultatea de Litere, spun martorii. Nu şi-ar fi dat jos căştile, după care au plecat către agenţia Băncii Transilvania, aflată pe strada Victoriei, colţ cu Caragiale. Acolo, au dat lovitura. “La ora 11.40, poliţiştii au fost sesizaţi două persoane şi au sustras, sub ameninţare, o sumă de bani de la o unitate financiar-bancară, situată pe strada Victoriei din Baia Mare. Poliţiştii deplasaţi de urgenţă la faţa locului desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi stabilirea imprejurărilor în care s-a comis fapta”, a declarat, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Un pistol şi o macetă
Interesant este modul de operare. Unul din cei doi atacatori a pus pistolul (s-a vorbit despre calibrul 9 mm, însă pot fi numai poveşti) la tâmpla unuia dintre clienţi. Cel de-al doilea a bătut în pervazul ghişeului cu o macetă. Speriaţi, angajaţii băncii le-au dat banii. Din fericire, una din angajate a reuşit să apese butonul de panică. Agenţia nu avea pază umană, ci numai o firmă care intervine atunci când este cazul. Jaful a durat maximum trei – patru minute. Indivizii au încasat banii, strict lei, nu şi euro (sursele spun că la ora respectivă nu exista valută), după care au plecat exact aşa cum au venit. Cu scuterele. Au luat banii din câte se ştie pe banda pe care se fac plăţile, geamul fiind securizat. Nu se ştie cu precizie pe unde au luat-o. În jos, către Facultatea de Litere sau în sus, pe Caragiale. Mai ales că e multă vegetaţie în zonă, iar mai sus, zonă împădurită (ne amintim de jaful de pe Gutâi). La faţa locului, au sosit agenţii firmei de pază, însă nu i-au putut prinde pe autori, întrucât butonul de panică a fost activat după plecarea lor. Marian Bud, agent de pază, a confirmat varianta cu pistolul şi maceta. Unii martori au spus, pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, că indivizii au dat roata primelor blocuri de pe Caragiale, apoi către Victoriei şi au venit dinspre Nord, pentru a urca pe scutere. Păreau profesionişti, fără greaţă după gestul făcut. Aceştia păreau relaxaţi şi chiar au turat motoarele scuterelor înainte de plecare. Cei rămaşi au trăit clipe de groază.

# O misiune de recunoaştere
Au apărut fel şi fel de poveşti. Cum că autorii ar fi români, pentru că au luat numai lei (se vehiculează suma de 100.000 de lei!), dar nu din Maramureş. Însă, există martori care spun că autorii nu au lovit la întâmplare. Ei ar fi venit “în recunoaştere” chiar în dimineaţa zilei de miercuri. Ar fi venit tot pe scuter, nu şi-au dat căştile jos. Cei care i-au văzut au spus că au simţit că ceva nu este în regulă cu ei. “I-am văzut dimineaţă, lângă magazin. Au lăsat scuterele băgate între nişte maşini din parcare, să nu se vadă. S-au tot plimbat către RFN, parcă urmăreau ceva. Am zis “ceva nu e bine cu ăştia”! Am făcut conexiunea de abia după ce am aflat de jaf şi că erau pe scutere. Ăştia au ştiut exact ce fac”, spune o băimăreancă ce locuieşte în zonă.

# Un profil criminalistic şi nişte autori (încă) liberi!
Iar pentru a întări ideea, spunem că şi criminaliştii cred că cei doi nu au lovit sub zodia hazardului. Ca şi profil psihologic, unul din ei pare “şeful”. Acesta nu a avut nicio reţinere în a pune pistolul la tâmpla unuia dintre clienţi. La prima vedere, celălalt pare a fi subordonatul. El a scos o macetă, pe care a utilizat-o strict pentru intimidare. Cert este faptul că o echipă de criminalişti a pătruns în agenţie. A prelevat probe de toate felurile, îmbrăcat în costumul caracteristic. O mulţime de oameni au asistat neputincioşi la grozăvia întâmplată. “Nu am crezut că e posibil aşa ceva, aici, în zona noastră”, a spun o băimăreancă speriată. Iar asta pe bune dreptate. Autorii sunt încă liberi şi, mai grav, înarmaţi!

Citeste si: Jaf la o banca din Baia Mare. Hotii au fugit cu banii

Stai pe AxaNews.ro pentru noi detalii!

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

6 COMENTARII

  1. Baimareanca cate a declarat ca a simtit ca ceva nu e in regula defapt o simtit cum ii intre in c…r ceva ..o simtit pe naiba..bate din gura sa nu taca ..baba naibii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here