IZOLATĂ ÎN RÂMNICU VÂLCEA – Yuliya Dumanska: “Aș veni acasă în Baia Mare, dar mi-e frică să pornesc la drum”

1078

În condițiile în care toate antrenamentele colective au fost sistate, sportivii se pregătesc individual, așa cum pot, la domiciliu. Este și cazul handbalistei Yuliya Dumanska, componentă a campioanei României, SCM Râmnicu Vâlcea. 

Jucătoarea formată la clubul CS Marta Baia Mare a inițiat o sesiune video pe pagina de Facebook MTS Sport Agency în cadrul căreia a explicat cum se pregătește în această perioadă și a răspuns întrebărilor puse de fani.

“Îmi doresc foarte mult să treacă această perioadă, pentru că este dificil să stai numai în casă. Dar eu sunt optimistă, pozitivă, și sunt convinsă că totul va fi bine până la urmă. Aștept cu nerăbdare să-mi reiau activitatea sportivă.

În această perioadă, sunt la Râmnicu Vâlcea și fac câte două  antrenamente fizice pe zi, în cameră sau pe balcon. Deocamdată râmân aici, să vedem ce va decide Federația Română de Handbal în privința campionatului”, a declarat Yuliya Dumanska.

Întrebată  de Tudor Marta de ce nu se întoarce acasă în Baia Mare, Yuliya Dumanska a răspuns:

“Sper să  vin cât se poate de repede în Baia Mare, dar trebuie să treacă  perioada aceasta grea. Între Râmnicu Vâlcea și Baia Mare sunt 470 de kilometri și îmi este frică să pornesc singură la drum. Dar, cu siguranță voi veni cât se poate de repede acasă, în Baia Mare”.

Handbalista născută în Ucraina, dar care joacă pentru naționala României, nu a dorit să dezvăluie numele echipei la care va juca din sezonul următor, în condițiile în care se pare că nu și-a prelungit contractul cu SCM Râmnicu Vâlcea.

“Este un subiect pe care nu vreau să-l discut acum. Pe primul loc este acum sănătatea tuturor. Vom vedea cum și când se va termina acest campionat și apoi voi anunța clubul la care voi juca în continuare. Nu-mi doresc să joc în altă țară, deoarece campionatul României este foarte puternic. Mă bucur că în acest moment evoluez la SCM Râmnicu Vâlcea”, a mai spus Yuliya Dumanska. 

Dumanska a fost legitimată ca junioară la CS Marta, în perioada 2011-2015. La nivel de senioare a jucat la CSU Neptun Constanța (2013-2014), HCM Baia Mare (2014-2016), SCM Craiova (2016-2018) și SCM Râmnicu Vâlcea (din 2018).           

Marius CÎMPIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here