ITM MARAMUREȘ – Recomandări pentru angajați privind prevenirea răspândirii cu Covid-19, la locurile de muncă

109

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș (ITM) precizează faptul că angajații trebuie să respecte o serie de măsuri de prevenire şi protecţie la locul de muncă unde își desfășoară activitatea:

– Curăţaţi şi dezinfectaţi suprafeţele (spre ex: birouri, mese) si obiectele pe care le atingeţi frecvent(spre ex: telefoane, butoane, tastaturi).
– Îndepărtaţi obiectele care nu sunt necesare în desfăşurarea activităţii, ale căror suprafeţe pot fi contaminate.
– Utilizaţi echipamentele de protecţie (spre ex: mănuşi) şi materialele de dezinfectare puse la dispoziţie de către angajator.
– Spălaţi-vă mâinile după terminarea fiecărei activităţi.
– Nu vă atingeţi ochii, nasul, gura dacă nu aveti mâinile igienizate.
– Utilizaţi echipamentele de protecţie (spre ex: măşti) puse la dispoziţie de către angajator, conform instrucţiunilor primite de la angajator.
– Păstraţi echipamentele de protecţie în stare de curăţenie şi igienă, conform instrucţiunilor primite de la angajator.
– Utilizaţi instalaţiie de exhaustare a aerului, conform instrucţiunilor primite de la angajator.
– Aerisiţi des spaţiile în care vă desfăşuraţi activitatea (spre ex: birouri, ateliere).
– Acoperiţi-vă nasul şi gura când strănutaţi sau tuşiţi.
– Evitaţi contactul cu persoane care suferă de infecţii respiratorii acute.

De asemenea, reprezentanții ITM Maramureș îi îndeamnă pe angajați să respecte regulile stabilite de angajator, în vederea evitării sau reducerii frecvenţei interacţiunii între lucrători, precum şi între lucrători cu alte persoane:

– Respectaţi programul de lucru stabilit de angajator pentru reducerea numărului de lucrători prezenţi în acelaşi timp la locul de muncă.
– Utilizaţi echipamentele de protecţie (spre ex: mănuşi, combinezoane) puse la dispoziţie de către angajator şi păstraţi curăţenia şi igiena acestora, conform instrucţiunilor primite.
– Păstraţi distanţa faţă de alţi lucrători sau persoane, conform instrucţiunilor angajatorului sau recomandărilor autorităţilor medicale, inclusiv în vestiare, toalete, săli de duş, locuri de luat masa,mijloacele de transport.

– Evitaţi deplasările de la locul de muncă în alte zone ale întreprinderii/unităţii sau înafara acesteia, dacă acestea nu sunt absolut necesare.
– Evitaţi să staţionaţi mult timp în zonele în care se află mulţi lucrători sau multe persoane (spre ex: în locurile de fumat, holuri, locuri de luat masa).
– Evitaţi orice contact fizic cu alţi lucrători sau altă persoane (spre ex: strângerile de mână).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here