ITM MARAMUREȘ – Amenzi aplicate în urma unei campanii de control în Transporturi

337

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș a derulat, în lunile aprilie, iulie și octombrie, o campanie de control privind modului în care agenții economici respectă cerințele de securitate și sănătate în muncă, în cazul transportul rutier al mărfurilor periculoase.

În vederea efectuării controalelor au fost identificați 12 angajatori din Maramureș care efectuază transport rutier de mărfuri periculoase, conform datelor publicate de către Autoritatea Rutieră Română. În urma verificărilor efectuate, 10 angajatori au fost sancționați și s-au constatat 13 deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere. ITM Maramureș a aplicat 13 sancțiuni contravenționale, din care două amenzi în valoare de 10.000 de lei.

„Deficiențe grave constatate sunt: lipsa de control medical sau psihologic la conducătorii auto care dețin atestat privind transportul mărfurilor periculoase și insuficiența instructajului în domeniul securității și sănătății în muncă”, a declarat Dragoș Năcuță, inspector șef în cadrul ITM Maramureș.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here